Jak zdjąć z licznika przednią osłonę
Strona 1 z 1
Witam chciałem dołożyć ładne ramki chromowane na licznik do mazdy 323f ba 98r, jak rozebrać ten licznik czy ta szyba z przodu plastikowa się zdejmuje czy jakoś od tyłu trzeba zacząć. Proszę o pomoc może ktoś już to robił .
-
jurant22
Trzeba odkrecic czarna ramke , ktora jest wokol. Sa 4 srubki, 2 u gory dwie za/pod kiera schowane. Zdjemiesz to licznik trzyma sie na kolejnych 3 srubkach , te akurat widac. Trzeba wypiac kosci i wyjac licznik. kurde a dalej nie pamietam a to robilem, tez dokladalem aluramki
Zrobie Ci zdjecia tak bedzie najlepiej, choc to mega latwa robota. Aaa aluramek nie klej tylko od tylu sie lekko zagina i ma sie trzymac.

- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Dzięki za odpowiedz , jak byś podesłał kilka zdjęć byłbym wdzięczny ,nie chce czegoś połamać, A jeszcze jedno gdzie kupowałeś te ramki ?.
-
jurant22
Link do tematu jak zdemontować licznik i zamontować aluramki znajdziesz w FAQ.
Proszę na przyszłość zaznajomić się z Podziałem Forum i zakładać tematy w działach do tego przeznaczonych. Używanie "szukajki" też jak najbardziej jest wskazane.
Temat na razie przenoszę.
Proszę na przyszłość zaznajomić się z Podziałem Forum i zakładać tematy w działach do tego przeznaczonych. Używanie "szukajki" też jak najbardziej jest wskazane.
Temat na razie przenoszę.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Strona 1 z 1