Wymiana Błotnika Mazda 323F

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Troler » 16 mar 2013, 01:05

Witajcie,
Jestem tu nowy i niezbyt jeszcze się orientuję gdzie co mogę znaleźć. Wydaje mi się, że jest to odpowiedni dział dla mojego problemu. :)
Chodzi o to, że mam wgniecenie na prawym błotniku w mojej Maździe (w okolicy lampki kierunkowskazu). Zastanawiam się, czy bardziej opłacalne będzie pojechanie do specjalisty by "odklepać" to czy też zakupić używaną część i samemu zamontować?
Niestety nie orientuję się ile mogłoby wyjść u blacharza za taką naprawę, a na allegro znalazłem taką aukcję:
http://allegro.pl/blotnik-prawy-przod-p ... 36736.html
Dokładnie tego koloru błotnika szukam.

I tutaj właśnie zwracam się do Was o pomoc.
Czy lepiej kupić taki błotnik i samemu zamontować? I czy taki samodzielny montaż jest czymś wyjątkowo trudnym? (Wydaje mi się, że nie, ale chciałbym zapytać Was o zdanie).

Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam! :)
Troler

Postprzez 4fly » 16 mar 2013, 02:47

zapytaj blacharza i lakiernika na ile wycenią robotę, to nie boli.
osobiście myślę, że jak znajdziesz element uzywany nie wymagający malowania, lepiej na tym wyjdziesz.
jeśli potrafisz wymienić zapasowe koło, błotnik tez wymienisz. na pewno troche czasu poświęcisz na dokładne spasowanie, ale nie powinieneś mieć z tym problemu...
powodzenia :P
Forumowicz

Od: 26 lut 2011, 17:58
Auto: Toyota GT86

Postprzez Marek 161BD081 » 16 mar 2013, 19:49

Udaj się do blacharza i zobacz czy warto samemu to wymieniać.
Wprawny blacharz napewno zrobi to szybciej i lepiej od osoby w zasadzie niedoświadczonej w tej kwestii.

A temat przenoszę do właściwego działu – na przyszłość proszę zwracać na to uwagę (lektura FAQ moze w tym pomoc).
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Dział BA/BH
Moderator

Od: 28 lut 2009, 23:05
Auto: RIP: 323F '95 & Xedos 9 '01