Poprzedni właściciel mojego autka też zamontował tam inne niż oryginalne radio (Blaupunkt + zmieniacz, niestety zmieniacz się nie ostał, tylko kabel do niego) i zamiast zapodać przejściówkę to dorobił taką zwykłą kostkę elektryczną. Brr... druty kiepsko skręcone, końcówki nie zalutowane, pocięte przez śruby w tej kostce, jeden się urwał jeszcze...
Ja jak to zobaczyłem to obciąłem całość jak szło, zlokalizowałem porządny gruby kabel do masy (przykręcony do blach, więc na pewno masa), sprawdziłem multimetrem gdzie są napięcia i w jakiej pozycji kluczyka, znalazłem kable do głośników – polaryzację wziąłem ze schematu i tu nawet się kolorki zgadzały (inne się nie zgadzały) więc powinno być OK. Obciąłem od razu (skoro i tak przejściówki nie ma, a radia raczej zmieniać nie będę) wtyczkę tylnych głośników. Polutowałem 1:1 wszystkie obcięte kable z tym co wystawało z wtyczki do radia, założyłem wcześniej koszulki i obkurczyłem i teraz z intstalacji mam od razu wtyczki pasujące do gniazd w tylnej ściance radia. Wyjąć się więc da jak trzeba.
Ogólnie to tam za radiem jest jeszcze zapięta taka szeroko biała kostka i na niej są jakby zdublowane kable które idą do radia, a te co mam teraz podłączone to wracją do wiązki i gdzieś giną pod deską. Czemu tak jest to nie wiem, ale ja wykorzystałem te które miałem, a nie te z zapiętej kostki. Teoretycznie to ze schematu to właśnie ta szeroka biała kostka ma iść do oryginalnego radia... ale kable dodatkowe są identyczne z tymi w kostce... może tam były kostki ISO dodatkowe i to facet obciął.
Z tego co mam nabazgrane na schemacie (nanosiłem poprawki jak robiłem testy) to u mnie jest tak:
BLUE/RED – wisi na bezpieczniku ROOM więc ma cały czas +12V (podtrzymanie pamięci)
BLUE/BLACK – wisi na bezpieczniku RADIO i ma napięcie po przekręceniu kluczyka na ACC lub ON
BLACK/YELLOW – masa, ale uwaga bo tam jest taki sam ale cieńszy i to NIE jest masa
RED/BLACK – u mnie idzie do ILLUMINATION, na tym kabelku jest +12 jak się włączy podświetlenie deski
RED – sterowanie anteną (dasz +12 i się wysuwa)
VIOLET – przedni lewy głośnik (+) (jak masz nie obciętą kostkę to może być VIOLET/ORANGE)
BLUE/ORANGE – przedni lewy głośnik (–)
YELLOW/BLUE – przedni prawy głośnik (+) (ew. YELLOW/RED)
VIOLET/WHITE – przedni prawy głośnik (–) (ew. WHITE/RED)
ORANGE – tylny lewy głośnik (+)
YELLOW – tylny lewy głośnik (–)
GREEN/BLACK – tylny prawy głośnik (+)
GREEN/ORANGE – tylny prawy głośnik (–)

Uwaga – tylne mogą by pokręcone (nawet lewy z prawym), nie mam więc nie sprawdziłem ostatecznie, się okaże jak kupię kiedyś
EDIT: Jeśli chcesz ciągnąć z akumulatora, to tylko zasilanie. Masa do karoserii. Inaczej będziesz miał szumy jak jeszcze wzmacniacz kiedyś podepniesz. No i przy mocniejszym radiu kabel do akumulatora to może być konieczność ze względu na wymagany większy przekrój (to samo do masy).