Witam, mam mały problem i za duzo nie znam sie na mechanice lecz chciałem wymienic podlokietkik i nie mam pojecia jak go sciagnac. czy jest on za zatrzaski czy na jakies srubki? pomoze ktos?
i jeszcze mam pytanie jak mogę poluzowac linkę od ręcznego?
pozdrawiam
Obudowa ręcznego.
Strona 1 z 1
mlodyjwr napisał(a):Witam, mam mały problem i za duzo nie znam sie na mechanice lecz chciałem wymienic podlokietkik i nie mam pojecia jak go sciagnac. czy jest on za zatrzaski czy na jakies srubki? pomoze ktos?
i jeszcze mam pytanie jak mogę poluzowac linkę od ręcznego?
pozdrawiam
nie mam pojecia jakie masz auto ,ale jeśli masz madzie 323f ba to tak to wygląda
1 obudowę ham. ręcznego zdejmuje sie odkręcając śrubki jedną masz z tyłu podłokietnika bliżej podłogi ai jeszcze 2 sa chyba po bokach miedzy fotelami ,jak sie nie mylę .
2 regulacja ham. ręcznego masz przy dzwigni z boki rączki od ham tam schowana w tej szczelinie wystakke taki gwint i na nim jest nakretka. odkręcając ja popuszczasz ham. a wkręcając naciagasz linke.
scrabi
scrabi napisał(a):1 obudowę ham. ręcznego zdejmuje sie odkręcając śrubki jedną masz z tyłu podłokietnika bliżej podłogi ai jeszcze 2 sa chyba po bokach miedzy fotelami ,jak sie nie mylę .
Pierwsze słyszę o śrubkach z tyłu. Są tylko dwie do odkręcenia pod bokach podłokietnika.
zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
Bylem odkrecac i pod lokietnikiem miałem 2 srubki i tam z przodu tam na tych 2 zaslpach tez byly dwie tylko nie moglem ich wykrecic bo na skos musialem srubokret trzymac inaczej nie dało rady i wyłamałem 2 zawiasy ale skleiłem i trzyma
:)
-
mlodyjwr
Michał88 napisał(a):scrabi napisał(a):1 obudowę ham. ręcznego zdejmuje sie odkręcając śrubki jedną masz z tyłu podłokietnika bliżej podłogi ai jeszcze 2 sa chyba po bokach miedzy fotelami ,jak sie nie mylę .
Pierwsze słyszę o śrubkach z tyłu. Są tylko dwie do odkręcenia pod bokach podłokietnika.
no ja tak mam a dokładnie , bo zapomniałem dodac ze ta śrubka z tyłu jest za popielniczka trzeba ja wyjąc i we wegłebieniu znajduje się t śrubka
scrabi
A no widzisz, u mnie nie ma popielniczki. Aż przy najbliższym demontażu sprawdzę czy za zaślepką z tyłu nie mam jakiś wolnych mocowań na śrubkę 
-
like a shadow
323 GTX BG BPT 4WD '89
scrabi napisał(a):myslałem ze to standard?
No jak widać nie. Rzadko widuje w eFkach popielniczkę z tyłu. Ciekawe w jakim przypadku były montowane.
-
like a shadow
323 GTX BG BPT 4WD '89
Michał88 napisał(a):scrabi napisał(a):myslałem ze to standard?
No jak widać nie. Rzadko widuje w eFkach popielniczkę z tyłu. Ciekawe w jakim przypadku były montowane.
jeśli nie zapomne postaram sie zrobic fotkę jak to u mnie wygląda.a wyposazenie mam tak ja w wiekszoości ,a nawet ubozsze bo tylko elektrka poduchy szyber klima alu central zamek i chyba tyle....
NO i ta popielniczka z tyłu.....
scrabi
Strona 1 z 1