halogeny mazda 323F
Strona 1 z 1
SłuchajCie byłem dziś w 3 sklepach motoryzacyjnych z zapytaniem o halogeny do 323f w jednym mi powiedzieli 240 , w drugim 200 w trzecim 250 zł sztuka możliwe ? to jest z tą blachą i jakimś kablem . Ja widze u siebie kable mam i jakiś wyjście na nie też sam reflektor potrzebuje ale taka cena ? od czego mogę jeszcze dopasować ? na szrotach do mazdy to u mnie masakra nie ma nic ... co robić ?
- Od: 7 wrz 2011, 18:00
- Auto: Mazda 323F BA 1.5 Benzyna/Gaz
Szukałem długo, znalazłem przedliftingowe, 140zł za dwie sztuki z przesyłką. Aczkolwiek dluugo szukałem, zostały mi blachy poliftowe. No i raczej będziesz musiał walczyć z kablami, no chyba, że trafisz tą samą wersję co masz. Ogólnie to za nowe wszędzie ponad 200 za sztukę wołają, ale po co komu nowe? 
Nie no bd szukał uzywek bo to przesada za taką kase ..
- Od: 7 wrz 2011, 18:00
- Auto: Mazda 323F BA 1.5 Benzyna/Gaz
Poliftowe halogeny(VALEO) pasuja od 323C/F/S oraz 626 GF i Demio DW, zamienniki chodzą po 70zł na Alledrogo. Ori używki trochę więcej.
Natomiast mocowania(metalowy stelaż) od innych Mazd nie pasuja do 323F BA... Mało tego, nie ma zamienników:/
Mocowanie poliftowe różni się od przed liftowego.
Natomiast mocowania(metalowy stelaż) od innych Mazd nie pasuja do 323F BA... Mało tego, nie ma zamienników:/
Mocowanie poliftowe różni się od przed liftowego.
Mazda 323F BA 1.8 16V BP '98
don2x44 napisał(a):Mocowanie poliftowe różni się od przed liftowego.
Prawda, ale tylko "od strony" halogenów. Dla zderzaka nie robi różnicy, czy po czy przedlift, oba pasują do niego. Gorzej z halogenami, bo poliftowe tylko do poliftowych blach, a przed do przedliftowych. Także najlepiej kupić halo z blachami, wtedy nie ma problemu, zdejmuje się zderzak, zakłada i po sprawie. Prosta zabawa ogólnie i dużo czasu nie zajmuje
Potwierdzam blachy po liftingu pasuja do zderzaka przed liftnigiem robilem taki zabieg i tylko musialem wtyczki przerobic bo kupilem halogeny razem z calymi wtyczkami i odcialem stare przyczepilem nowe i podlaczylem halogeny i wszystko pieknie ladnie dziala 
- Od: 28 lip 2010, 12:30
- Auto: Mazda 323f Ba 1.5 16v
Wojciks napisał(a):odcialem stare przyczepilem nowe i podlaczylem halogeny i wszystko pieknie ladnie dziala
ale po co?
wtyczki od przed- i poliftowych są inne?
mógłby ktoś pokazać zdjęcia tych wtyczek?
z góry dziękuje
- Od: 24 maja 2011, 15:20
- Auto: 323F BA 1.5 Z5
Piterek17 napisał(a):don2x44 napisał(a):Mocowanie poliftowe różni się od przed liftowego.
Prawda, ale tylko "od strony" halogenów. Dla zderzaka nie robi różnicy, czy po czy przedlift, oba pasują do niego.[...}
Racja, dokładnie tak jest – niezbyt dokładnie to sprecyzowałem.
PS. Zderzaki nie uległy liftingowi.
Mazda 323F BA 1.8 16V BP '98
Strona 1 z 1