witam wszystkich byc morze powtarzam temat ale nigdzie nie znalazlem odpowiedzi a mianowicie chodzi mi o pomalowanie blendy czyli:
od czego zaczac?
czym malowac jakie farby , podklady chce uzyskac czarny mat , czy maluje sie ja od wewnatrz ?
z gory dzieki
malowamie blendy 323f ba przed liftem
Strona 1 z 1
jesli chodzi o oklejaknie tez myslalem nad tym ale uwazam ze lepiej bedzie malowac gdyz przy oklejaniu mozna latwo narobic babelkow a pozatym przy myciu auta (zazwyczaj uzywam karchera) mogla by mi ta folia poodklejac sie
-
prokopm10
Niby jak miałaby się odklejać folia od karchera, przecież oklejają tym całe auta i nic się nie dzieje 
Śmiało oklejaj folią. Jak ci się znudzi to przy pomocy suszarki do wody odkleisz folie. Ja mam już chyba 2 rok folie na lampach i nic mi się nie dzieje.
Pęcherzyki powietrza są tylko uzależnione od zdolności manualnych i anielskiej cierpliwości przyklejającego. Parę razy musiałem zrywać folie aż doszedłem do idealnego efektu – brak pęcherzyków itd:)
Pęcherzyki powietrza są tylko uzależnione od zdolności manualnych i anielskiej cierpliwości przyklejającego. Parę razy musiałem zrywać folie aż doszedłem do idealnego efektu – brak pęcherzyków itd:)
Mazda 323F BA 1.8 16V BP '98
3M, Oracal, Fabertec to są najpopularniejsi producenci. Mają szeroki wachlarz kolorów, jak dobrze dobierzesz to nawet coś pod kolor znajdziesz. Nie kupuj foli na Alledrogo, kup ją w firmie zajmującej sie reklamami. Ja za metr kw. tej samej foli zapłaciłem mniej niż za pasek(20x50cm) na Allegro.... pomijam jeszcze koszty wysyłki:)
Z Poznania i okolic polecam firmę Lambda mieści sie na Koscielnej i na Głogowskiej(Komornik p. Poznaniem).
Z Poznania i okolic polecam firmę Lambda mieści sie na Koscielnej i na Głogowskiej(Komornik p. Poznaniem).
Mazda 323F BA 1.8 16V BP '98
ciężko będziw trafić na tak dużą folię a dzielenie może nie wyjść
ja pomalowalem sprayem do hamulców czarny mat od zewnątrz i jest ok
a co do samego wykonania to odkręcasz blende i z niej wsteczny oraz przeciwmgielne i heja z malowaniem bądz naklejaniem
efekt tu
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=64&t=93613&p=1655840#p1655840
ja pomalowalem sprayem do hamulców czarny mat od zewnątrz i jest ok
a co do samego wykonania to odkręcasz blende i z niej wsteczny oraz przeciwmgielne i heja z malowaniem bądz naklejaniem
efekt tu
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=64&t=93613&p=1655840#p1655840
- Od: 12 lis 2008, 00:44
- Auto: była 323f ba Z5 jest dziadkowóz 1.8 16v + niemiecki klekot + shadow vt750 c2 ace
Bardzo ciężko znaleźć tak dużą folię.
Tu masz cenę za kawałek taki że starczy spokojnie i jeszcze ci zostanie, wiem bo akurat mierzyłem blendę wczoraj
http://allegro.pl/folia-czarny-mat-zmia ... 05025.html
Tu masz cenę za kawałek taki że starczy spokojnie i jeszcze ci zostanie, wiem bo akurat mierzyłem blendę wczoraj

A widziałem też ktoś miał przyciemnione same kierunki z tyłu co mi się podoba tak że jest efekt czerwono-czarnego/szarego(zależy od stopnia przyciemnienia) klosza. Co o tym sądzicie i czym to najlepiej wykonać żeby miało ręce i nogi. Dodam, że nie chodzi mi o zewnętrzne oklejanie czy malowanie.

- Od: 10 sie 2011, 21:47
- Auto: MAZDA
Generalnie to żeby mieć czarny kierunek to musisz go pomalować albo okleić folią, inaczej się nie da. Z tym że ani to ładne ani funkcjonalne (raczej pasuje do wiejskich golfów). Jak już robić coś z tylnymi kierunkami to na biało folią

albo na czerwono

+ zielone żarówki żeby migało na pomarańcz

albo na czerwono

+ zielone żarówki żeby migało na pomarańcz
Czerwony raczej lepszy od białego a czarny... nie chodzi mi o smołe taką że nic przez to nie widać tylko coś w tym stylu

Zdjęcie podałem dla przykładu i chodzi mi o uzyskanie takiego efektu. A to wiem że można okleić czy pomalować tylko chodzi mi czy ktoś miał styczność z takim rezultatem nie z badziewiem. Wolałbym już tego w ogóle nie ruszać niż coś zepsuć. Tak dla jasności to pytam tak z ciekawości niż dlatego że chcę tak robić

Zdjęcie podałem dla przykładu i chodzi mi o uzyskanie takiego efektu. A to wiem że można okleić czy pomalować tylko chodzi mi czy ktoś miał styczność z takim rezultatem nie z badziewiem. Wolałbym już tego w ogóle nie ruszać niż coś zepsuć. Tak dla jasności to pytam tak z ciekawości niż dlatego że chcę tak robić

- Od: 10 sie 2011, 21:47
- Auto: MAZDA
jesli chodzi o malowanie to ja kupiłem lakier w sprayu odkręciłem ją okleiłem taśmą te czarne uszczelki zmatowiłem papierem 2000 odtłuściłem i prysnąłem.potem jak wyschło polerka pastą G3 i jest bomba.Oczywiście troche się różni bo nowy lakier to nowy ale nie ma tragedi:):)pozdrawiam i zyczę powodzenia 
- Od: 8 cze 2008, 03:05
- Auto: 323F 1.8 16V BA 95r Lpg-Sekwencja
Strona 1 z 1