Auto: mazda 323f BA 1,5 1995r Z5.
Problem: Po przekręceniu stacyjki auto odpala ale czuć wyraźnie, że stacyjka nie chce wrócić, tylko ciągle kręci rozrusznikiem. Parę razy poszedł mały dymek i zaśmierdziało paloną elektroniką. Do elektryka autem pojechać nie mogę bo stacyjka nie odcina rozrusznika po zapaleniu auta. Wyjąć samą stacyjkę i dać do elektronika/mechanika?? Nie wiem czy to elektryka czy mechanika padła. Ale jeszcze raz powtarzam: czuć wyraźnie, gdy przekręcam stacyjkę to nie chce wrócić tylko ciągle kręci rozrusznikiem, gdy auto już "pali".
Problem ze Stacyjką. Auto zapala, ale ciągle kręci rozrusznikiem.
Strona 1 z 1
może jakiś układ poszedł odpowiadający za odcięcie? Może zrób tak. Namierz przewody od rozrusznika. Pewnie są jakoś wpięte kostką albo jakoś podobnie i poproś kogoś aby rozłączył w momencie gdy już silnik zaskoczy i jedz do elektryka.
- Od: 22 paź 2006, 12:10
- Auto: mazda 323F BA. Z5 16V
Tak to to. Tzn tu jest cała stacyjka a ja bym przełożył tylko tą część z elektroniką. ALe jakby nie patrzeć ze 100zł trzeba wydać. Gorzej jeżeli problem leży gdzie indziej a stacyjka uszkodziła się w skutek tego problemu.
Dejw 323f BA
- Od: 24 kwi 2010, 14:49
- Auto: 323f BA 1.5 95r
jezeli jest to skutek jakiegoś większego problemu to już moim zdaniem powinny zareagować bezpieczniki. nie znam się na elektryce, ale w mazdach to byle spin i bezpieczniki wywala. może po prostu dostała się wilgoć do tego elementu i masz teraz popalone. sprawdź jeszcze wszystkie bezpieczniki czy przypadkiem ktoś nie spiął na sztywno jakiegoś bo się mu ciągle palił i efektem jest spalona stacyjka.
Strona 1 z 1