Witam,
Potrzebuje się dowiedzieć jak zdemontować przednią boczną szybę w drzwiach – konkretnie przednią pasażera.
Czy jest ktoś w stanie mi pomóc?
Mam taki problem że odkręciła się(???) taka duża owalna metalowa podkładka wraz z podkładką plastikowa która trzyma szybę – ta podkłądka jest wkręcona wraz z rolką prowadzącą. Zdemontowałem tapicerkę, okręciłem dwa ograniczniki prowadnicy szyby, szyba prawie by wyszła, ale nadal ją trzyma prowadnica... Chciałbym wiedzieć jaki jest "myk" aby nie wykręcać całego mechanizmu.
Jak zdemontować boczną szybę w drzwiach? 323F BA '98
Strona 1 z 1
Jeżeli masz na myśli ten element:

No nie musisz wykręcać mechanizmu aby go przykręcić. Ja ustawiłem szybę na ok 2/3 wysokości i po zdjęciu boczku i oderwaniu kawałka folii dało radę nakręcić tą nakrętkę przez otwory techniczne.

No nie musisz wykręcać mechanizmu aby go przykręcić. Ja ustawiłem szybę na ok 2/3 wysokości i po zdjęciu boczku i oderwaniu kawałka folii dało radę nakręcić tą nakrętkę przez otwory techniczne.
Bez Mazdy nie ma jazdy!
Dokładnie o ten element chodzi. Tak też próbowałem.... ale z moimi zgrabnymi rękoma nic nie zdziałam:)
Poszukałem w Internecie z znalazłem coś takiego..
http://www.club323f.com/wp-content/uploads/windows.pdf
Wpadłem wcześniej na ten sam pomysł co w tym poradniku, tylko że u mnie szyba dalej nie chce wyjść z prowadnicy. Brakuje mi jakiś jeszcze dobry centymetr...
Musze to zrobić bo dzieje się tak czasem ze jak zamykam drzwi, szyba nachodzi na uszczelkę/rynne a nie pod.
Poszukałem w Internecie z znalazłem coś takiego..
http://www.club323f.com/wp-content/uploads/windows.pdf
Wpadłem wcześniej na ten sam pomysł co w tym poradniku, tylko że u mnie szyba dalej nie chce wyjść z prowadnicy. Brakuje mi jakiś jeszcze dobry centymetr...
Musze to zrobić bo dzieje się tak czasem ze jak zamykam drzwi, szyba nachodzi na uszczelkę/rynne a nie pod.
Mazda 323F BA 1.8 16V BP '98
Strona 1 z 1