Witam mam problem pociągnąłem za przewód płynu od spodu zbiorniczka i zerwał się z miejsca do którego był podłączony i problem tkwi w tym że nie mam pojęcia do czego on był wpięty. Trzymał się na cybancie bo wypadł razem z tym przewodem. A wszystko dla tego że przestały działać mi spryskiwacze i szukając awarii powstała druga :/ Ale na szczęście rozwiązałem problem spryskiwaczy, przegnite przewody przy kostce od pompki
PS. dodam że posiadałem spryskiwacze reflektorów ale po dzwonie zostały po nich tyko dziury w zderzaku i nie były one podłączane
Problem zbiornik płynu do spryskiwaczy
Strona 1 z 1
No to fakt skoro nie wiadomo jaki model auta to i nie wiadomo jaka ma byc odpowiedz
W takim razie podaję
323F ba 97r 1.5 a sytuacja wygląda tak, mam spryskiwacze reflektorów a od pompki do spryskiwaczy szyb idzie jeden przewód do maski. Ten drugi wężyk wychodzi jakby z drugiej pompki ale na przewodzie w zderzaku nie ma żadnego połączenia a wątpię żeby był wsadzony przewód jeden w drugi i zacisnięty cybantem..
Ostatnio edytowano 5 kwi 2011, 20:26 przez Lary88, łącznie edytowano 1 raz
fabrycznie BA nie wychodziło ze spryskami lamp, w katalogu są podane nr części więc pewnie było to jako opcja
druga sprawa gdzie masz włącznik do spryskiwaczy lamp
podeślij jakieś zdjęcie to można coś pomóc wtedy
druga sprawa gdzie masz włącznik do spryskiwaczy lamp
podeślij jakieś zdjęcie to można coś pomóc wtedy
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29
- Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'
Leszek raczej nie bo ten przewód ma z pół metra więc byłby trochę za długi na powrót do tej samej pompki, poza tym jeżeli wypiął by się z w/w pompki to podczas używania spryskiwaczy pryskało by gdzieś bokiem. Włącznik do spryskiwaczy reflektorów znajduje się na panelu gdzie jest ogrzewanie tylnej szyby i awaryjne, pierwszy od lewej. Postaram się jutro wrzucić jakieś foto
Lary88 napisał(a):Włącznik do spryskiwaczy reflektorów znajduje się na panelu gdzie jest ogrzewanie tylnej szyby i awaryjne, pierwszy od lewej. Postaram się jutro wrzucić jakieś foto
O widzisz, a ja się zastanawiałem na co zostawili miejsce. Pokazuj
zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
Strona 1 z 1