Listwa od szyb bocznych dociskajaca uszczelke
Strona 1 z 1
Koledzy w naszych 323f z boku auta nad szybkami jest taki twardy plastik od lusterka do samego tylu u mnie z jednej strony dolega do samej blachy a od strony kierowcy jest luka z 0,5cm chyba ktos to specjalnie oderwal i pytanie bo cieknie mi na podsufitke czy i jak to wczepic spowrotem ten plastik jest twardy bardzo i nie moge go wepchnac juz stukalem mlotkiem przez drewienko i tak to nic nie daje czy to jest przyklejane czy na jakies mocowania? wo calkiem wyjac tego tez nie moge zeby zobaczyc jak to jest zrobione;/. pomozcie bo tamtedy woda cieknie jakos pod uszczelke;/
- Od: 10 kwi 2010, 21:42
- Auto: nie mam auta
przyklejane i przykręcane na wkręty
- Od: 12 paź 2007, 17:38
- Auto: 323F BA 1.8 16v DOHC 1995
Toyota Celica VII – 2ZZ-GE – 2001
ściągasz uszczelke i pod uszczelkami masz takie jakby wkręty,rozbierałem to w tamtym roku bo też mi ciekło ale nic z tym nie zrobisz nieda sie tego idealnie naprostować,ja między ten plastik i blache tz w tą szczeline silikonu nawalilem i jest ok,inaczej nic nie zrobisz żebys caly dzień prostował jak już raz jest wygięte to juz nie wróci idealnie do tej samej pozycji i dalej gdzieś bedzie ciekło
- Od: 13 sty 2011, 13:25
- Auto: Mazda 323F ba 1.5 16V 96r,sekwencja Lpg
jak wiesz lepiej to po co się pytasz?
przyklejane jest na taśmę dwustronna taka co po wyschnięciu nie przepuszcza wody, a wkręty to są w środku tego profilu (odwrócona rynienka), jak szyba ci się chowa w ten profil to tam musisz wywinąć na zewnątrz i zobaczysz kilka wkrętów, a najlepiej to weź kup jakąś gumę w tubce(nie silikon) koloru czarnego obklej lakier i uszczelkę taśmą malarską i przesmaruj tą szparę i ładnie obrób mniej roboty niż z odklejaniem i rozkręcaniem tej listwy bo sam to dobrze nie posklejasz a nawet może ci się uszczelka porozrywać w miejscach tam gdzie rynienka przechodzi w samą uszczelkę (nad lusterkami bocznymi i na słupku środkowym)
przyklejane jest na taśmę dwustronna taka co po wyschnięciu nie przepuszcza wody, a wkręty to są w środku tego profilu (odwrócona rynienka), jak szyba ci się chowa w ten profil to tam musisz wywinąć na zewnątrz i zobaczysz kilka wkrętów, a najlepiej to weź kup jakąś gumę w tubce(nie silikon) koloru czarnego obklej lakier i uszczelkę taśmą malarską i przesmaruj tą szparę i ładnie obrób mniej roboty niż z odklejaniem i rozkręcaniem tej listwy bo sam to dobrze nie posklejasz a nawet może ci się uszczelka porozrywać w miejscach tam gdzie rynienka przechodzi w samą uszczelkę (nad lusterkami bocznymi i na słupku środkowym)
- Od: 12 paź 2007, 17:38
- Auto: 323F BA 1.8 16v DOHC 1995
Toyota Celica VII – 2ZZ-GE – 2001
dzieki koledzy zrobie jak mowicie uszczelnie ten otwor silikonem czarnym albo to guma;/ i tak musze wyjac boczne przednie szyby bo kupilem tlenek ceru i bede polerowac te rysy;/ apropo ktos wie jak wyjac takowa szybke zeby jej nie rozwalic?
- Od: 10 kwi 2010, 21:42
- Auto: nie mam auta
Zdaj relacje jak z tym tlenkiem Ci poszło .Jakie efekty, ciekawi mnie to
– Kochanie, marzy mi się, żeby założyć na plażę coś takiego, co
sprawiłoby, że wszyscy by osłupieli.
– Łyżwy załóż.
sprawiłoby, że wszyscy by osłupieli.
– Łyżwy załóż.
slim211 napisał(a):nie rozumiem was jak mialo wyjsc jak mowie ze wszystkie rysy zeszly? wystarczy wejsc na allegro i zobaczyc szybe bez rys na co mam ci jeszcze fotki ich wysylac:)?
Na allegro rożne dziwy można zobaczyc
powiem wam ze ja kiedyś polerowałem lampy w u ojca w aucie...i faktycznie CERU działa...wszystkie odbicia od kamyczków znikły....ale z szybami był bym się bawić...duże ryzyko zrobienia soczewki na szybie...
- Od: 9 cze 2007, 21:51
- Auto: była Mazda 323F 1,5....
...teraz Francuz 3,0 V6
Strona 1 z 1