Witam,
na necie jest duzo lamp do Fki, a czy mozna gdzies dostac przednie lampy do Cetek ? moje swieca juz koszmarnie, dobre zarowki ledwo pomogaja. Ktos wie gdzie mozna kupic nowe lampy do cetek ? Czytalem ze zamienników nie ma :/
pozdrawiam
323c nowe lampy
Strona 1 z 1
To w ogole sie nie da kupic tych lamp?! nawet oryginalnych gdzies na necie czy cos?
Eee uzywki to bez sensu bo nawet jezli kupie wyczyszczone od kogos to i tak po krotkim czasie pewnie bedzie to samo i 300zl do tyl. Moze mocniejsze zarowki cos dadza, nie to zostaje chyba oddac gdzies klosze do renowacji, widzialem na forum gosc sobie sam robil i efekt byl niezly, tyle ze ja nie mam warunkow i nigdy nie robilem tego a szkoda lampe zniszczyc : D
Moze ktos w okolicach Katowic odnawial sobie przednie lampy i by to zrobil za kase ?!
pozdr.
Eee uzywki to bez sensu bo nawet jezli kupie wyczyszczone od kogos to i tak po krotkim czasie pewnie bedzie to samo i 300zl do tyl. Moze mocniejsze zarowki cos dadza, nie to zostaje chyba oddac gdzies klosze do renowacji, widzialem na forum gosc sobie sam robil i efekt byl niezly, tyle ze ja nie mam warunkow i nigdy nie robilem tego a szkoda lampe zniszczyc : D
Moze ktos w okolicach Katowic odnawial sobie przednie lampy i by to zrobil za kase ?!
pozdr.
- Od: 17 gru 2009, 10:17
- Auto: 323c BA 1.3
ehh mam to samo dwa lata temu lampy były ok, jednak odkąd smigam cały rok na światłach , to ich stan sie pogorszył – robią się matowo żółte ;(
Pozdrawiam Kuba[color=#0080BF][/color]
- Od: 27 paź 2009, 23:18
- Auto: Jest: 323C 1.5 16v 98r – LIFT
była mx-3: 1.6 16v 94r – LIFT
Ja kupiłem nowe zarwoki jutro wsadze i przetestuje. U mnie w nocy jak pada deszcz to widocznosc maskra!
Swiatla mijania swieca ponizej normy serio maskra. Za to dlugie daja niezle, porownywalnie do duzo nowszych aut np 2006 rocznik, focus.
Swiatla mijania swieca ponizej normy serio maskra. Za to dlugie daja niezle, porownywalnie do duzo nowszych aut np 2006 rocznik, focus.
- Od: 17 gru 2009, 10:17
- Auto: 323c BA 1.3
Problem jest niestety dość duży z tymi lampami. Ja myślę nad lampami do jazdy dziennej a wtedy jakieś lepsze żarówki np. osram nightbreaker posłużą dłużej niż 3-6 miesięcy. Obowiązkowo jednak trzeba rozebrać reflektor, wypolerować i położyć warstwę lakieru żeby tego zabiegu nie powtarzać za często.
- Od: 2 cze 2009, 19:59
- Auto: Honda Civic EU9 1.7ctdi
Moja ex: 323C (BA)
Bartg napisał(a):Niestety nie ma szans na kupienie nowych, można spróbować polerować stary reflektor, mnie chyba też to czeka bo już jest tragedia
Jak to nie ma ?
Są do dostania w carspeedzie. kiedyś o nie pytałem,.
koszt był 850zł brutto czas oczekiwania 3 dni( było to w 2009r)
może ceny się zmieniły
Sam muszę swoje lampy wymienić,albo czyścić bo już Nihtguidy nie daja rady :/
- Od: 29 wrz 2006, 14:11
- Auto: Mazda6 GG 2.0 MZR-CD 2004
Bartg napisał(a):No właśnie prawie 1000zł za 2 lampy, już lepiej kupić używki albo wypolerować.
nie nie . 850zł za sztukę dlatego sobie odpuściłem
- Od: 29 wrz 2006, 14:11
- Auto: Mazda6 GG 2.0 MZR-CD 2004
Ciekawe czy przód od efki by nie pasował do cetki (zderzak, nadkola, maska itd.) bo do efki jest dużo więcej lamp, praktycznie cały czas można coś kupić, a i części blacharskich chyba więcej, a w sumie myślę że ciekawie by wyglądała cetka z przodem z efki 
Raczej nie, Cetka ma dość wyraźnie krótszy przód, co widać patrząc pod maskę F i C z Z5 
No właśnie tak kojarzyłem, że parę lat temu w Intercasie wołali około 2000zł za 2 reflektory, także nie ma co się szczypać i kupić dobre używki, Thor tak np zrobił i u niego lampy jak nowe wyglądają
No właśnie tak kojarzyłem, że parę lat temu w Intercasie wołali około 2000zł za 2 reflektory, także nie ma co się szczypać i kupić dobre używki, Thor tak np zrobił i u niego lampy jak nowe wyglądają

Strona 1 z 1