skórzana kierownica, osłona mieszka zmiany biegów
Strona 1 z 1
Czy spotkał się ktoś z Was, lub ma w swojej Maździe 323C obszytą skórą kierownice, lub mieszek zmiany biegów. Jak się to w ogóle prezentuje, gdzie dokonaliście zakupu? Podzielcie się fotkami
.
- Od: 18 wrz 2010, 17:46
Są modele z oryginalnie obszytą kierą i wygląda to fajnie. Mieszek osobiście dokupiłem dedykowany z allegro i też wygląda nieźle w połączeniu ze skórzaną gałką. Podzielę się fotkami ale jutro. Nieoryginalny "pokrowiec" na kierownicę musi być zrobiony bardzo solidnie (dobrze przylegać) żeby to nie odstraszało. A skąd masz tą osłonę na masce? Z eFki pasuje???
- Od: 2 cze 2009, 19:59
- Auto: Honda Civic EU9 1.7ctdi
Moja ex: 323C (BA)
Osłonę kupiłem na allegro, z tym, że chłopak, który mi ją szył nie miał pobranej miary więc musiałem się do niego przejechać. Jeśli chcesz podam Ci na niego na miary. Oczywiście o namiary na gościa od kierownicy i mieszka poproszę i na fotki czekam.
http://picasaweb.google.pl/110693954369 ... Mazda323f#
Może nie w 323c ale mam nadzieję że trochę pomoże
za całość zapłaciłem 400zł w M-Car w Toruniu (stronkę znajdzie w google
)
Może nie w 323c ale mam nadzieję że trochę pomoże
daj namiary na człowieka, u którego to kupowałeś 

Oczywiście mieszek jest bez ramki. Ma wypustki w tych samych miejscach co gumowy więc teoretycznie pasuje. Teoretycznie, bo jakieś tam drobne odchyłki były. Przykleiłem wszystko superglue i ponad rok śmiga. Przed założeniem gałki radzę oczywiście skrócić wajchę ( ja uciąłem ok. 2-3cm). Jak widać na aukcjach tego gościa są też "pokrowce" na kierownice, ale nie wiem jak to wychodzi w praktyce po amatorskim szyciu. Powodzenia
dzisiaj zamówiłem sobie na allegro mieszek i gałkę biegów, jak tylko to dostanę i wsadzę do auta pokażę foto. pozdrawiam i dziękuję za linka.
Tak jak obiecałem:

Pozdrawiam

Pozdrawiam

japek napisał(a):hahaha nie masz pojęcia co mówiszpozdrawiam.
No to skoro Ci się to kolego podoba ... to ja bardzo przepraszam z mój brak gustu. Jeszcze obszyj kierownicę niebieską skórka pod kolor " gałeczki" i będzie "cud miód i malinka"
sewa napisał(a):Faktycznie gała jest strasznaW ogóle nie pasuje! Co innego mieszek
Ten jest jak najbardziej
Właśnie jak kolega napisał mieszek jest ok ..... ale tylko i wyłącznie mieszek

Czyli z tego autka robi się tzw WT

Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
Ja miałem napisać że mi się ta gałka nie podoba (mieszek jest GIT
) no ale kolega znów by mi zaczął wyjeżdżać że wiadomo już czemu się na śląsku nie lubi sosnowca (tak było jak powiedziałem że MNIE się bra nie podoba), dlatego to przemilczałem i poczekałem aż ktoś inny pierwszy się odezwie 
Więc tak:
Mieszek – G I T
Gałka – jakby była czarna to ok, ale ten kolorek trochę za bardzo krzykliwy (nie lepiej było kupić czarną skórzaną np. podświetlaną dodatkowo tutaj gdzie jest schemat biegów?)
kierownica – ta skóra na kierownicy w sumie fajna, aczkolwiek (chociaż w sumie myślę, że to kwestia zdjęcia) wygląda jakby była troszkę słabo naciągnięta. Ale ogólnie spoko
Podłokietnik – nie mam nic do podłokietników, bo podłokietnik to dobra rzecz, ale czy nie jest troszkę za długi? Nie masz problemów z zaciąganiem ręcznego?
Pozdro

Więc tak:
Mieszek – G I T

Gałka – jakby była czarna to ok, ale ten kolorek trochę za bardzo krzykliwy (nie lepiej było kupić czarną skórzaną np. podświetlaną dodatkowo tutaj gdzie jest schemat biegów?)
kierownica – ta skóra na kierownicy w sumie fajna, aczkolwiek (chociaż w sumie myślę, że to kwestia zdjęcia) wygląda jakby była troszkę słabo naciągnięta. Ale ogólnie spoko
Podłokietnik – nie mam nic do podłokietników, bo podłokietnik to dobra rzecz, ale czy nie jest troszkę za długi? Nie masz problemów z zaciąganiem ręcznego?
Pozdro
Przecież widać, że ręczny jest zaciągnięty. A gałka jak gałka – jego samochód, jemu się podoba i zostawcie temat bo to jakieś takie niepoważne. Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził – pewnie to znacie;–)
Widzę że jest zaciągnięty, ale chodzi mi o to czy można go w razie potrzeby swobodnie zaciągnąć czy trzeba się przy tym trochę nagimnastykować, bo np. w 323F BA masz podłokietnik fabryczny (mały bo mały ale jest) ale trzymając na nim rękę możesz swobodnie ręczny zaciągać i opuszczać, a ten na fotce wygląda, jakby był trochę nad ręcznym toteż pytam czy nie ma problemu ze swobodnym zaciąganiem ręcznego 
odpowiadam – nie ma.
W zasadzie to i tak nie mam pojęcia dlaczego w ogóle jeszcze ten temat tu " wisi ". Bo po pierwsze primo, to od stylistyki jest dział tuning .....
A po drugie to jak widzę ma kolega swój wątek w dziale NM, więc nie widzę problemu by właśnie tam ... w swoim wątku załączyć taki post " zapytanie ".
Pozdrawiam .... i mam nadzieję że wkrótce moderator zrobi tutaj porządek
A po drugie to jak widzę ma kolega swój wątek w dziale NM, więc nie widzę problemu by właśnie tam ... w swoim wątku załączyć taki post " zapytanie ".
Pozdrawiam .... i mam nadzieję że wkrótce moderator zrobi tutaj porządek
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
U mnie kierownica i gałka zmiany biegów od początku była obszyta skórą (bądź jakimś materiałem skóropodobnym). Z kierownicy trochę się starła, ale pomimo to, nadal ładnie wygląda. Jedynie mieszek jest gumowy. :/ Szukam jakiegoś na allegro, ale na chwile obecną nic mi specjalnie nie wpadło w oko.
Jutro troszkę ogarnę autko, zrobię kilka fotek i się podzielę
.
Jutro troszkę ogarnę autko, zrobię kilka fotek i się podzielę
- Od: 12 cze 2010, 09:34
- Auto: 323 1.5 96r
Strona 1 z 1