323F BA '95 Nie działa zamek w tylnej klapie.
Strona 1 z 1
Mam Problem... W mojej 323F nie działa zamek w tylnej klapie. Gdy wkładam kluczyk do zamka wchodzi on tylko do połowy :/ A przecież bagażnik muszę jakoś zamknąć... Klapa nie zamyka się także z centralnego, tj gdy przekręcę kluczyk w drzwiach, wszystkie się zamkną oprócz tylnej klapy. Istnieje jakiś sposób na zamknięcie jej np od środka?
Psiknij do zamka jakimś płynem penetrującym ( np. WD-40) to może uda się chociaż zamknąć z kluczyka chyba, że ktoś Ci tam napchał jakiegoś badziewia. Co do siłownika to musisz rozebrać plastiki z klapy i sprawdzić czy jest w ogóle napięcie. Jeśli nie to czeka Cię zakup siłownika ewentualnie szukanie do którego momentu jest napięcie i dosztukowanie kabla. Powodzenia.
- Od: 2 cze 2009, 19:59
- Auto: Honda Civic EU9 1.7ctdi
Moja ex: 323C (BA)
Jak go rozbierzesz to go wyczyść dokładnie i poskładaj do kupy, myślę że po wyczyszczeniu powinien być git, może tam coś ci się przestawiło czy coś i blokuje włożenie kluczyka poprostu...
Nie w każdej BA bagażnik sięzamyka "zatrzaskowo" bo modele przed liftingiem miały dookoła taką jakby ramkę i jak się to naciskało to zamek się otwierał i zamykał chyba jak dobrze pamiętam.
Nie w każdej BA bagażnik sięzamyka "zatrzaskowo" bo modele przed liftingiem miały dookoła taką jakby ramkę i jak się to naciskało to zamek się otwierał i zamykał chyba jak dobrze pamiętam.
Wyciągnąłem zamek, Miałem problem z rozebraniem zamka, więc zalałem WD-40 w każdy możliwy otwór
po kilkunastu próbach wciśnięcia kluczyka wszedł... Lecz wciskałem na granicy połamania. Wszystko niby ok, ale nie mogę go w dalszym ciągu przekręcić. Próbowałem wielokrotnie. Ale jakby nie patrzeć osiągnąłem połowiczny sukces. Klapa zaczęła zamykać się i otwierać z centralnego
Mam kolejne pytanie... Centralny otwiera i zamyka za pomocą ''druta'' Do zamka dochodzą 3 kabelki. Do czego one służą?
Strona 1 z 1