Witam wszystkich
Chodzi za mną taka myśl, chciałbym w swojej madzi uzyskać efekt żółtych halogenów. We mgle powinny lepiej się sprawować niż te oryginalne. Pomyślałem by okleić je żółtą folią do świateł. Gdzieś na forum widziałem taką mazdę. Ciekawi mnie jak do tego odnoszą się przepisy i będzie wyglądała sprawa przeglądów?
Żółte światła halogenowe
Strona 1 z 1
Ja mam żółte halogeny, a przegląd początkiem września, więc zobaczymy, ale powinno być ok 
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
A nie prościej użyć markowych, żółtych żarówek, np Osram AllSeason?
- Od: 9 sie 2009, 11:58
- Auto: Było: 323F BA 1,5 edition 1998
Jest: Honda Accord
Zastanawiam się jeszcze nad xenonami 4300, ale trochę boję się utraty dowodu. Fajnie by to wygląda i w nocy polepszyła by się widoczność
a może nie ryzykując założyć żarówki np. osram cool blue... Miał ktoś może doczynienie z tymi żarówkami?
jacek ;) -->mazda 323F BA 1.5 96r.-->
- Od: 24 cze 2010, 11:31
- Auto: Mazda 323F BA 1.5 96r.
zoltego barwa szkla sa niezgodne z prawem zmiana nastapila niedawno w tym roku panowie
lakier jak dziewczyna zawsze musi wygladac mokro :)
lakierowanie to pasja nie praca

lakierowanie to pasja nie praca

- Od: 3 kwi 2010, 00:14
- Auto: 323 Usa 1,6 8v 1992 lpg 397 tys
323 1,7D pn sedan
renault clio.megane
opel vectra B
obecnie subaru impreza 98 r
"Wraz z dniem 1 stycznia 2010 roku wszedł w życie zakaz używania w pojazdach mechanicznych żółtych świateł pozycyjnych przednich oraz żółtych świateł drogowych i mijania."
Świateł przeciwmgielnych chyba to nie dotyczy.
Świateł przeciwmgielnych chyba to nie dotyczy.
- Od: 9 sie 2009, 11:58
- Auto: Było: 323F BA 1,5 edition 1998
Jest: Honda Accord
seband1976 napisał(a):"Wraz z dniem 1 stycznia 2010 roku wszedł w życie zakaz używania w pojazdach mechanicznych żółtych świateł pozycyjnych przednich oraz żółtych świateł drogowych i mijania."
w lipcu zdawałem egzamin instruktorski nauki jazdy. kiedy były pytania z warunków technicznych- odpowiadaliśmy ze światła mijania mogą być barwy żółtej , jeśli światła pozycyjne są żółte. Egzamin zdany za pierwszym podejściem
Pozdro
- Od: 30 paź 2007, 18:52
- Auto: mazda 323 c 1,5 16V Z5 1996r
dzisiaj przejechałem się na stację diagnostyczną, okazuje się że żółte szkło halogenów jest całkowicie legalne tak że zabieram się za przeróbkę. Co do ksenonów Pan diagnosta powiedział że mogę je śmiało montować ale wyłącznie razem ze spryskiwaczami lamp
jedyną rzeczą do której się przyczepił to diodowe postojówki, poradził by w razie kontroli mieć zestaw zwykłych żarówek. Przy okazji ustawiłem światła, świecą o niebo lepiej
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
jacek ;) -->mazda 323F BA 1.5 96r.-->
- Od: 24 cze 2010, 11:31
- Auto: Mazda 323F BA 1.5 96r.
fdes napisał(a):dzisiaj przejechałem się na stację diagnostyczną, okazuje się że żółte szkło halogenów jest całkowicie legalne tak że zabieram się za przeróbkę. Co do ksenonów Pan diagnosta powiedział że mogę je śmiało montować ale wyłącznie razem ze spryskiwaczami lampjedyną rzeczą do której się przyczepił to diodowe postojówki, poradził by w razie kontroli mieć zestaw zwykłych żarówek. Przy okazji ustawiłem światła, świecą o niebo lepiej
Ale nie byłbym pewien czy można je oklejać folią, czy muszą mieć oryginalne żółte szkło...
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
wydaje mi sie, ze jezeli halogen posiada odpowiednie homologacje "E", to nie powinni sie czepiac na przegladzie. W koncu to oznacza dopuszczenie do sprzedazy na terenie UE, a jak wiadomo prawa trzeba przestrzegac 
fdes, efekt swietny wg mnie
fdes, efekt swietny wg mnie
MAZDA 6 (GH) 2.0D MZR-CD
- Od: 28 kwi 2010, 22:11
- Auto: Mazda 6 GH (2009), 2.0 MZR-CD
2 lata jeżdżę z oklejonymi halogenami na żółto i żaden diagnosta, ani policyja nigdy się do mnie nie przyczepili 
jak się znudzi to folia out i jest seria
jak się znudzi to folia out i jest seria
- Od: 1 lis 2006, 15:47
- Auto: Galaxy MK2 2.3
Strona 1 z 1