Przeróbka kierunkowskazów na biale
Mnie tak sie nie zrobilo po prostu trzeba ladnie wyczyscic i skleic przezroczystym klejem. Proste
- Od: 3 cze 2008, 21:58
- Auto: Mazda 323F BA1.8
takie http://www.eurocar-sklep.pl/philips-sil ... p-120.html kupujecie? ten mały bolec trzeba spiłować?

Ostatnio edytowano 23 maja 2009, 13:43 przez Bart86r, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 25 sie 2008, 23:19
- Auto: 323F 1.5 BA 1997
To ja sie pochwalę, że dołączyłem do grona białych kierunkowskazów:D
Sposobem "na zupę" bardzo szybko i sprawnie. Został mi tylko po zewnętrznej stronie taki biały nalot który ciężko usunąć. Chyba musze kupić pastę lekkościerną i je nia potraktować. Narazie są mleczno-białe, ale i tak sliczne![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Sposobem "na zupę" bardzo szybko i sprawnie. Został mi tylko po zewnętrznej stronie taki biały nalot który ciężko usunąć. Chyba musze kupić pastę lekkościerną i je nia potraktować. Narazie są mleczno-białe, ale i tak sliczne
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 16 cze 2008, 20:13
- Auto: MX-3 1.6 98'
Ja tam swoje przyciemnie 
- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
No ładnie to wygląda
U siebie chyba też tak uczynię na wiosnę...
- Od: 11 lis 2008, 15:08
- Auto: mazda 323F BA 1,5 95r +gaz
ok, zrobiłem. Asymetryczne, tak jak pisaliście, pasują, trzeba spiłować jeden bolec pilniczkiem. Trochę zabawy z rozklejaniem lamp ale warto – metoda na zupę.
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=106969&p=1910099#p1910099
- Od: 25 sie 2008, 23:19
- Auto: 323F 1.5 BA 1997
Gandziej napisał(a):a może zamiennik diodowy?
działa tylko jak są wszystkie wł-awaryjne inaczej chyba przekaźnik uznaje ,że żarówka jest spalona -za mały opór? i miga jak szalona
Ja zrobiłem to w mojej cetce. Zdziwiłem się bo raz ze miałem dużo lepsze lustra niż Majki88 a dwa ze były czyste lampy w środku jak lza (lampy oryginalne 94rok). Kurde tylko nie umiem nigdzie dostać tych żarówek chromowanych a te zwykłe pomarańczowe to nie najlepiej wygląda.
Dodam że z asymetrycznej można spiłować lekko jeden bolczyk i wejdzie asymetryczna i trzyma sie
Dodam że z asymetrycznej można spiłować lekko jeden bolczyk i wejdzie asymetryczna i trzyma sie
- Od: 17 gru 2009, 10:17
- Auto: 323c BA 1.3
Sposób na zupę skuteczny, fakt dopiero przy zakładaniu żarówke zauwarzylem ze trzeba ja spilowac ale chodnik doskolane sie do tego nadawał. Super efekt.
- Od: 1 lip 2009, 15:40
- Auto: Mazda 323F 1.8 BA BP
drzwifrontowe napisał(a):Ja zrobiłem to w mojej cetce. Zdziwiłem się bo raz ze miałem dużo lepsze lustra niż Majki88 a dwa ze były czyste lampy w środku jak lza (lampy oryginalne 94rok). Kurde tylko nie umiem nigdzie dostać tych żarówek chromowanych a te zwykłe pomarańczowe to nie najlepiej wygląda.
Zamow z allegro, w sklepie tez nie moglem dostac jak potrzebowalem i jezdzilem na bialych zanim przyslali
Zobaczę jeszcze w jednym tuningowym po świętach.
Ja polecam sposób światła z pieca:D Wkładamy do piekarnika, nie zamykamy tylko czekamy chwile i sprawdzamy płaskim śrubokrętem czy odchodzi, podważamy i już:D Gdyby nie chciało puścić to dłużej pogrzać, dodam że trzeba użyć trochę siły bo kleju sporo i się ciągnie
Swoją drogą co sądzicie:
http://allegro.pl/item973969456_zarowki_diodowe_ba15s_12_led_pomaranczowe_ss.html

Ja polecam sposób światła z pieca:D Wkładamy do piekarnika, nie zamykamy tylko czekamy chwile i sprawdzamy płaskim śrubokrętem czy odchodzi, podważamy i już:D Gdyby nie chciało puścić to dłużej pogrzać, dodam że trzeba użyć trochę siły bo kleju sporo i się ciągnie
Swoją drogą co sądzicie:

- Od: 17 gru 2009, 10:17
- Auto: 323c BA 1.3