To w waszych mazdach nie ma światła na suficie, że takie problemy wam głowy zaprzątają?
Czy trzeba doświetlać ryflowane alu. dywaniki?
Podświetlenie nóg kierowcy i pasażera
Hazu to powiedz mi dlaczego teraz w nowych autach takie rzeczy montują? Takie coś jest po prostu użyteczne, szczególnie w nocy jak otwierasz drzwi i w widzisz czarną dziurę.
Ja zastosowałem taśmę LED i podpiąłem się do lampki sufitowej.
Taśmę LED kupiłem na rolce 5m (za 20cm wyszło mi 2.50zł), do tego kawałek kabelka głośnikowego, dwie szybko-załączki, dwa zestawy konektorów, kawałek plastikowej listewki, koszulki termokurczliwe i opaski zaciskowe. Koszt oceniam na 10zł.
Jak będę modyfikował to zrobię fotki jak to wszystko wygląda
Taśmę LED kupiłem na rolce 5m (za 20cm wyszło mi 2.50zł), do tego kawałek kabelka głośnikowego, dwie szybko-załączki, dwa zestawy konektorów, kawałek plastikowej listewki, koszulki termokurczliwe i opaski zaciskowe. Koszt oceniam na 10zł.
pulkownik napisał(a):Hazu to powiedz mi dlaczego teraz w nowych autach takie rzeczy montują? Takie coś jest po prostu użyteczne, szczególnie w nocy jak otwierasz drzwi i w widzisz czarną dziurę.
Dokładnie to jest opcja która jest warta uwagi i pracy ,nad tym żeby oświetlic miejsca pod nogami za równo z przodu ,jak i z tyłu.mam na myśli rozwiązanie jakie zastosował PULKOWNIK
scrabi
Ale jak podepniemy to do stacyjki to się nie włączy jak będzie włączony zapłon i jak pasażer otworzy drzwi to nic się nie stanie.
Ja też nie chce robić wiochy i choinki z auta, ale to jest naprawdę pożyteczne.
Ja też nie chce robić wiochy i choinki z auta, ale to jest naprawdę pożyteczne.
Tak, chodziło mi o podświetlenie stacyjki nie o samą stacyjkę 
Cześć. Mam takie pytanie. Jak podłączyć i pod co, aby przy otwarciu drzwi włączało się podświetlanie nóg? Mam zamiar kupić biały listwy LED oraz ściemniacz. Wiadomo chyba o co chodzi. I jeszcze jak by mi ktoś powiedział, na jakiej zasadzie działa ten ściemniacz:
http://allegro.pl/profesjonalny-sciemniacz-oswietlenia-wnetrzakabiny-i4771653747.html
Otwieram drzwi – zapala się.
Zamykam drzwi – czekam kilka sekund i automatycznie mi przygasa.

Otwieram drzwi – zapala się.
Zamykam drzwi – czekam kilka sekund i automatycznie mi przygasa.
- Od: 6 gru 2011, 14:26
- Auto: Mazda 323f
1.8 16V 114km
1998r.
donbartuss – jesteś już na Forum jakiś czas więc nie uważasz, że warto byłoby skorzystać z wyszukiwarki?
Twoje pytanie dołączyłem do istniejącego tematu.
Proponuję też popatrzeć na realizację tego tematu także w innych modelach Mazd bo rozwiązania będą zbliżone.
Twoje pytanie dołączyłem do istniejącego tematu.
Proponuję też popatrzeć na realizację tego tematu także w innych modelach Mazd bo rozwiązania będą zbliżone.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84