Woda w aucie (dywaniki, fotele, podsufitka, bagażnik) – wątek wspólny
Jak w temacie – pewnego pięknego, deszczowego wieczoru odkryłem wodę pod fotelem kierowcy. Nie jestem w temacie, lecz zakładam że w tym miejscu podłoga jest uszkodzona. Tak więc: czy orientujecie się jak wygląda ta część podwozia "od kuchni"? Można tam swobodnie spawać? Można to w ogóle spawać? Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 29 mar 2008, 17:17
- Auto: EC K8 | BA B3 | Civic MB3 D15Z8 vtec | CRX ED9 D16Z5 | E30 316i coupe
Witam
mam mały problem.. ostatnio zauwazyłem,ze mam powódz w madzi.. po krótkich poszukiwaniach okazało sie,ze woda leci z szyberdachu.. jak wiadomo szyber ma kanały, ktorymi odchodzi woda a problem u mnei jest taki,ze wężyk ktory jest na koncu tego kanału jest w aucie, jakis pacan, ktory grzebał wczesniej przy aucie musiał go gdzies przełozyć i teraz woda zamiast na zewnatrz leci do srodka. moje pytanie, gdzie jest ta jakas dziura przez ktora musze ten wezyk przełozyc aby był na zewnatrz? próbowałem namacać reką ale nie znalazłem.. czy da sie to jakos od środka przełozyc czy trzeba odkręcać przedni błotnik?
mam mały problem.. ostatnio zauwazyłem,ze mam powódz w madzi.. po krótkich poszukiwaniach okazało sie,ze woda leci z szyberdachu.. jak wiadomo szyber ma kanały, ktorymi odchodzi woda a problem u mnei jest taki,ze wężyk ktory jest na koncu tego kanału jest w aucie, jakis pacan, ktory grzebał wczesniej przy aucie musiał go gdzies przełozyć i teraz woda zamiast na zewnatrz leci do srodka. moje pytanie, gdzie jest ta jakas dziura przez ktora musze ten wezyk przełozyc aby był na zewnatrz? próbowałem namacać reką ale nie znalazłem.. czy da sie to jakos od środka przełozyc czy trzeba odkręcać przedni błotnik?
- Od: 13 wrz 2011, 23:00
witam mam taki mały problem;zawsze po deszczu mam pod wycieraczką od strony kierowcy wode,niewie ktos może skąd może się brać?jak tak dalej pujdzie to niedługo wypadnie mi dziura w podłodze.miałem wymienianą szybe i uszczelka nie jest do końca szyby wię zakleiłem to silikonem ale nic niedało bo dalej woda sie zbiera.miał ktoś taki przypadek?
- Od: 16 lip 2007, 14:17
- Auto: 323f ba z5 98.
mi waliło wodę pod wycieraczkę właśnie dziś znalazłem ta "usterke" (chciałem wygłuszyć auto)na razie zabezpieczam czyszczę miejsce już po korozji i przy okazji poszukuje miejsca nieszczelność zdaje mi się ze to leci z wentylatora ale to tylko moje spekulacje jutro poszukam bardziej bo mam zamiar ściągnąć cała tapicere a jak na razie dołączam sie do prośby
- Od: 27 sie 2008, 22:57
- Auto: Mazda mx-3 1.6 DOHC
Fiat Seicento 0.9 99r
moze masz mala dziurke w slupku szyby przedneij co laczy sie z podluznica
- Od: 12 paź 2007, 17:38
- Auto: 323F BA 1.8 16v DOHC 1995
Toyota Celica VII – 2ZZ-GE – 2001
Słupek odpada (sprawdzony) oranoleptycznie a następnie woda z węza przez pół godziny
wentylator również szukam dalej na razie jedyne co podejrzewam to te dziurki pod czarna mata (jak by na śrubki) dla bezpieczeństwa potraktowane silikonem
Będę na bieżąco informował o znalezionych miejscach potencjalnego przecieku
- Od: 27 sie 2008, 22:57
- Auto: Mazda mx-3 1.6 DOHC
Fiat Seicento 0.9 99r
marcin to zobacz ta uszczelke co leci po calej dlugosci u gory drzwi przednich i tylnych moze tamtedy gdzies wplywa
- Od: 12 paź 2007, 17:38
- Auto: 323F BA 1.8 16v DOHC 1995
Toyota Celica VII – 2ZZ-GE – 2001
scheinwerfer napisał(a):marcin to zobacz ta uszczelke co leci po calej dlugosci u gory drzwi przednich i tylnych moze tamtedy gdzies wplywa
W tym przypadku miałby ślad na posufitce

Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
jak masz klimatyzacje to moze niedrozne masz odprowadzenie wody z parownika (ktory jest w okolicach wentylatora (przynajmniej w BG i duzej ilosci aut 
jest MPV LW '00 BENZYNA oraz mazda 323f BJ 1,6 16v AUTOMAT 2002r.
Była: 3xMazda 323f 2,0 ditd 01 Mazda 323p 1,3 16v '97
2xmazda 323f bg 1,6 16v jedna zezłomowana
Mazda 323f 1,8 SOHC 16v klima sekwencyjny LPG elektryczne szybki i lusterka '92 – zezłomowana po 430tys km przebiegu i 5 latach :)
Mazda 323 1,3 8v BF 5d :) '89 – zezłomowana :(
Była: 3xMazda 323f 2,0 ditd 01 Mazda 323p 1,3 16v '97
2xmazda 323f bg 1,6 16v jedna zezłomowana
Mazda 323f 1,8 SOHC 16v klima sekwencyjny LPG elektryczne szybki i lusterka '92 – zezłomowana po 430tys km przebiegu i 5 latach :)
Mazda 323 1,3 8v BF 5d :) '89 – zezłomowana :(
Cześć, u mnie woda też jest. Ostatnio zauważyłem, że woda sprytnie zlatuje jakoś ze spojlera, za blendą, przez zamek do wnęki (sprytna woda, nie?). Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak zdjąć plastiki z klapy bagażnika (nie wygląda to tak jak w tych plastikach w środku bagażnika)? Mam standardowy spojler, ze światłem stopu. Może jakieś inne rady?
Sori za odkop.
Sori za odkop.
- Od: 17 gru 2008, 22:43
- Auto: Mazda 323f 1.5 Z5 BA 95r
witaj kolego
!!ale i ja mam ten sam problem
!!myślałem ze to coś z uszczelkami więc je zciągłem i wysmarowałem je w środku sylikonem
!!ale to na marne
!!dalej mam wodę
!!i nie mam zielonego pojęcia co dalej !POZDRO

KTO MA JAPOŃCA JEZDZI DO KOŃCA !
- Od: 5 lut 2009, 19:06
- Auto: MAZDA 323F 1,5 16V ROK96
Zdejmijcie boczki bagazznika i tam są takie wężyki odprowadzające wodę z szyberdachu oraz uszczelek drzwiowych. Jeśli sa one porozczepiane towoda zamiast na zewnątrz leci wam do bagażnika. Kolejna opcja to pęknięta uszczelka klapy bagażnika. Jeśli w aucie mimo wyeliminowania tych problemów nadal jest woda, to polecam zrobienie dziurki w koszu od kołą zapasowego i po problemie.
Jeśli macie spojlery to odkręcie je i po uszczelnieniu silikonem znowu przykręccie do auta.
U mnie wody niema
Jeśli macie spojlery to odkręcie je i po uszczelnieniu silikonem znowu przykręccie do auta.
U mnie wody niema
- Od: 7 sie 2008, 11:39
- Auto: Mazda 323F BA '96 1,5 STAG
No dobra, ale co będzie jak to tak zaleję silikonem, jeśli w spojlerze mam światło stopu? Co z późniejszymi naprawami, albo coś? Ja, jak już pisałem, wiem że leci mi przez spojler. Czy plastiki na klapie są na wcisk?
- Od: 17 gru 2008, 22:43
- Auto: Mazda 323f 1.5 Z5 BA 95r