mam mały problem z centralką a mianowicie kupiłem w sumie nie dawno efke i tak sobie dłubie przy niej i jakiś czas temu zaczął wariować centarlny.. przy otwieraniu otwirał sie jak by na dwa razy tzn. otworzył się i po krótkiej chwili znowu jak by chciał się otworzyć, przy zamykaniu wszystko było git rozebrałem cały zamek kierowcy łącznie z siłownikiem ale wszystko wyglądało ok, dodam, że od tak co jakiś czas znowu było słychać siłowniki ze sie otwierają.. czasem cała seria heh.. pod czas postoju w czasie jazdy...
Jak zamknąłem wszystko wracało do normy.., nawet nie było reakcji, że jeżeli drzwi są otwarte a zamknę cent. to powinno odskoczyć a tu normalnie się zamykał.
Centralka była zamontowana jakaś stara coś koło bx30 (była po jakiś przejściach bo cała płytka była popękana i wtyczka stopiona...) i co najważniejsze brakowała oryginalnego sterownika c.z , kupiłem nową centralke tej samej firmy tylko nowsza i wg instrukcji na forum zrobiłem sterowanie masa i wpiąłem się w odpowiednie piny w kostce i d** blada słychać przekaźniczki w centralce a siłowniki nie działają ale metodą prób i błędów doszedłem gdzie plus i minus ma być żeby siłowniki działały i przerobiłem ze sterowania masą jak powinno byc na sterowanie minus/plus wg dołączonej instrukcji i działa, otwiera i zamyka, nie ma efektu podwójnego otwierania, dodam że przed wymiana na nowy sterownik c.z miałem założony moduł
komfortu od C-etki, przycisk DOOR LOCK też nie działa (teraz)

Pytanie czy aby sterowanie masą, odskakiwanie zamka przy otwartych drzwiach działało musi być fabryczny sterownik i dopiero do niego się wpiąć?
Mam nadzieje, że miarę jasno wytłumaczyłem swój problem i proszę o jakiekolwiek wskazówki i porady.
Dziękuje.