W razie dodatkowych pytań co do montażu służę pomocą :–)
FOTORELACJA – Montaż Xenonów H1
Panowie ja zamontowałem Xenonki 6000k i jestem bardzo zadowolony a co do kontroli po montażu to nie zapeszając jeszcze nie miałem a jeżdzę już prawie pół roku na tym sprzęciku ...
Śmierć jeździ szybko ... Bądź szybszy xD
- Od: 4 paź 2008, 11:51
- Auto: 323F (BA) 2.5 V6 KL-ZE
chuchErro napisał(a):chodzi o to ze im wiecej K tym bardziej światło białe, później filoteowe, które jest słabsze od tego np 4300K. Z tego co dobrze pamietam miedzy 4300K a 6000K jest ok 300 lumenów
Czyli idąc tym tropem to mogłem nie zmieniać starych żarówek h1 które mi nie oświetlały drogi
Ponieważ miały pewnie 100K

- Od: 22 mar 2009, 18:02
- Auto: Premacy 2.0 Diesel 2003r
[quote="emson85"]Ponieważ miały pewnie 100K
bo było żółte jak ser
wiec z tej teorii wynika ze świeciły jasniej niż xenony bo miały mniejszą barwę
[/quote]
kolor swiatla(barwa) jest podawany w kelwinach, natomiast jego moc to juz lumeny.....
pojedyncza dioda tez moze swiecic na bialo, a widac jest bardzo malo...
w przypadku zarnikow ksenonowych wraz ze zmiana temperatury(barwy) swiatla zmienia sie ilosc lumenow(mocy) emitowanych przez zarniki

kolor swiatla(barwa) jest podawany w kelwinach, natomiast jego moc to juz lumeny.....
pojedyncza dioda tez moze swiecic na bialo, a widac jest bardzo malo...
w przypadku zarnikow ksenonowych wraz ze zmiana temperatury(barwy) swiatla zmienia sie ilosc lumenow(mocy) emitowanych przez zarniki
- Od: 29 paź 2007, 00:45
- Auto: 323F Z5 98r/6 2.0 RF7J 07/3 1.6 Y6 07
bo zwykle zarowki nie maja mocniejszego swiatla, maja inny kolor,bardziej żółty-mniej K(kelwinow) i mniejsza moc(slabsze swiatlo, mniej lumenow) a zarnik ksenonowy im wiecej ma Kelwinow a zarazem bardziej niebieskie, poźniej fioletowe swiatlo emituje mniej Lumenow-swieci slabiej, mam nadzieje ze teraz juz rozumiesz:)
Mam do sprzedania nowy uzywany tydzien zestaw Xenon H1 + H3. Cena 80zł Zainteresowani na maila. arekpol@wp.pl
- Od: 14 lis 2008, 18:12
- Auto: 323F BA 98rok 1.5 Z5
Macie morze jakieś ciekawe sklepy czy na allegro oferty xenonów h1 jak cos to bym prosił o link ja sie zastanawiam nad tymi
http://moto.allegro.pl/item888945651_xe ... szawa.html ale wy morze macie jakies ciekawe sprawdzone

MAZDA JEST JAK TYSKIE PONAD WSZYSTKIE 
- Od: 23 sie 2009, 21:40
- Auto: MAZDA 323F 1,5 16V
zajrzyj na strone zastec z lodzi, tam dostaniesz porzadny zestaw siemens za 250:)
http://www.zastec.pl/shop/
zestaw godny polecenia, nie jakas typowa chinszczyzna, do tego ogolnie polecam caly sklep/warsztat-w koncu kiedys moja mazda byla ich wlasnoscia:)
http://www.zastec.pl/shop/
zestaw godny polecenia, nie jakas typowa chinszczyzna, do tego ogolnie polecam caly sklep/warsztat-w koncu kiedys moja mazda byla ich wlasnoscia:)
A czym sie dla was rozni "typowa chinszczyzna" od dobrych xenonow? Wykonanie jest takie same, jedynie inne nalepki na przetwornicach a swieca tak samo. A to i to jest nie legalne! Wiec co za roznica? Podejrzewam ze te niby lepsze xenony tez sa produkowane w chinach. Teraz prawie szystko jest produkowane w chinach. Przykładowo ostatnio kupiłem sobie aparat japoński Canon lustrzanke a gdzie zostala wyprodukowana? W chinach. Nawet moj Sony-Ericsson byl wyprodukowany w chinach a kupilem go w Orange:D
hmm, jakoscia materialow? jak sie przypatrzysz jest roznica. A dokladniej mialem kiedys chinszczyzne, teraz mam siemensa i nawet sobie sprawy nie zdajesz jaka jest roznica na cb. Obecnie mam tylko chwilowy szum przy wlaczeniu, pozniej jakby wogole nie bylo ksenonow, a na poprzedniej chinszczyzne pomijajac kwestie ze nei zawsze wlaczyl sie zarnik przez co mialem kilka kontroli policyjnych(spalona zarowka, na szczescie sie nie czepiali) byly ogromne szumy, potencjometr mialem na 3 godzinie, teraz mam na 11...czyli jakies 30% mniej trzaskow, wiec jest roznica:) a poczatkowo te chinskie kasowalny nawet liczniki kilometrow i komputery pokladowe, poczytaj posty na elektrodzie z lat 2005:)
Ja osobiscie mam dwa zestawy chinszczyzny i zaden nie sprawia problemow, oba jedne z najtanszych. Siemens raczej nie produkuje zenonow, tez pewnie chinszczyzna.
- Od: 3 cze 2008, 21:58
- Auto: Mazda 323F BA1.8
http://www.zastec.pl/shop/produkt/154,8 ... aw_H1.html
http://www.zastec.pl/shop/produkt/154,xenon.html
wiesz, np logitech tez produkuje myszy w chinach, podobnie jak e5 i inne myszy po 10zl sa produkowane w chinach,a a korzystaj z jednej i drugiej, a zobaczysz roznice w jakosci wykonania i uzytych materialow...i setki innych porownan:)
http://www.zastec.pl/shop/produkt/154,xenon.html
wiesz, np logitech tez produkuje myszy w chinach, podobnie jak e5 i inne myszy po 10zl sa produkowane w chinach,a a korzystaj z jednej i drugiej, a zobaczysz roznice w jakosci wykonania i uzytych materialow...i setki innych porownan:)
@chuchErro
Po pierwsze poszukalem troche na stronach siemensa i nigdzie nie znalazlem informacji o tym ze produkuja zenony
Po drugie z wygladu nic sie nie roznia od chinszczyzny
Po trzecie nazwa tych zenonow to SIEMENSHID TM czyli nie Siemens HID tylko SIEMENSHID a jak dla mnie to po prostu chinska sztuczka z nazwa. Niby to samo a jednak nie.
Znalazlem cos takiego http://www.tradekey.com/product_view/id/667795.htm tutaj przynajmniej trzcionka i kolor napisu bardziej przypomina wyrob Siemensa ale tez chinszczyzna. Tyle w temacie
Pozdrawiam
Po pierwsze poszukalem troche na stronach siemensa i nigdzie nie znalazlem informacji o tym ze produkuja zenony
Po drugie z wygladu nic sie nie roznia od chinszczyzny
Po trzecie nazwa tych zenonow to SIEMENSHID TM czyli nie Siemens HID tylko SIEMENSHID a jak dla mnie to po prostu chinska sztuczka z nazwa. Niby to samo a jednak nie.
Znalazlem cos takiego http://www.tradekey.com/product_view/id/667795.htm tutaj przynajmniej trzcionka i kolor napisu bardziej przypomina wyrob Siemensa ale tez chinszczyzna. Tyle w temacie
Pozdrawiam
- Od: 3 cze 2008, 21:58
- Auto: Mazda 323F BA1.8
Co do wygladu napisu musze przynac Ci racje, ze nie bardzo przypomina, ale kojarzy mi sie, ze w instrukcji juz jest podobny, jak ja znajde(o ile ja znajde) to wrzuce zdjecia na forum, aczkolwiek nie przecze temu, ze nie jest robiony w chinach(jak prawie wszystko na dzien dzisiejszy):)
Ja kupiłem dokładnie takie:
http://www.allegro.pl/item917545250_cyf ... 3_hb4.html
Mam je pół roku i żadnych problemów

Mam je pół roku i żadnych problemów
Tak czy inaczej sa one nie legalne w BA. Klosze nie sa przystosowane do zarnikow xenonowych i tego sie nie zmieni. Ja zamontowałem sobie ksenony i po 4 dniach zatrzymali mnie niebiescy. Na szczescie troche pobajerowałem i dowodu mi nie zabrali. Do tego daja mandat do 500zł wiec grubo. Wywalilem juz te xenony bo strach jezdzic i sie stresowac czy nastepnym razem zatrzymaja czy nie. Mowili ze byli szkoleni co to tych pseudo kxenonow wiec nie ma co ryzykowac. Czy to nie Siemens czy chinszczyzna swieca tak samo i tak samo sa nie legalne. Nie chce myslec co by bylo gdyby zatrzymali mnie z tymi xenonami gdzies na trasie w polowie Polski. Dlatego... Xenony do sprzedania:) Ktos chetny?
Osobiscie nie polecam montowania:) Nie warto. teraz mam zwylke zarowki i przynajmniej nie przyciagam wzroku niebieskich...
Osobiscie nie polecam montowania:) Nie warto. teraz mam zwylke zarowki i przynajmniej nie przyciagam wzroku niebieskich...
No ciężka sprawa jest z tymi Xenonkami, ale wydaję mi się, że skoro są ogólno dostępne, po montażu ustawimy swiatła i zamontujemy do tego spryskiwacze reflektorów to powinno być wszystko ok ...
bo bedzie ok, tylko ze sam sobie nie wystawisz homologacji na wlasne przerobki, a kazda przerobka w samochodzie wymaga homologacji i dopuszczenia do ruchu...wiec co z tego ze jest ok, jak nie jest zgodne z prawem...