Z tego co wiem to sprężarka jest taka sama zarówno do 1.5 i 1.8 (możesz obadać jak to jest na allegro np.
TU oczywiście pod warunkiem że osoba która to sprzedaje wie dokładnie co sprzedaje a nie zawsze tak jest;) ), a łapa która pasuje do tej sprężarki na 100% to ta z prawej, u mnie tak jest w 1,5.
Pozwolę się jeszcze pochwalić że ukończyłem dokładkę klimy do mojej 323F 1,5 , tutaj małe zestawienie kosztów:
– 550zł – Klima z allegro z wysyłką (sprężarka, chłodnica, przewody, wiatrak, nagrzewnica z filtrem <bo jest wersja bez filtra>, pasek)
– 50zł – nowy filtr do nagrzewnicy
– 90zł – brakujące duperele (przekaźniki, osuszacz z czujnikiem, łapa do osuszacza)
– 20zł – naprawa sprężarki (zaśniedziałe łożysko, problemy z elektromagnesem)
– 200zł – sprawdzenie szczelności, napełnienie
– ok. 10zł – brakujące śrubki, nakrętki i inne drobiazgi
w sumie ok. 920zł
Jeżeli chodzi o mój wcześniejszy post związany z osuszaczem może być przydatną informacją dla kogoś kto się zabiera do montażu, że osuszacz bez "oczka" ma innego rozmiaru otwory do przewodów (mniejsze) więc jak ktoś nabędzie klimę bez osuszacza może się rozczarować jak kupi np. na allegro nowy osuszacz bez "oczka" i mu nie będzie pasował. Kłopot został rozwiązany pod czas nabijania klimy, przedstawiłem panom w serwisie mój problem mówiąc że mam nowy osuszacz, który nie pasuje oraz stary z "oczkiem" z którego chciałem przełożyć czujnik (w nowym czujnika nie ma). Z uzyskanej przeze mnie wiedzy z forum odnośnie montażu klimy dowiedziałem się że osuszacz musi być nowy bo stary po rozszczelnieniu nie będzie się nadawał, lecz ku mojemu zaskoczeniu panowie z serwisu oznajmili mi że zajęli się starym osuszaczem, przeczyścili go, podłubali przy nim, zamontowali i wszystko świetnie działa. Mam nadzieje że komuś się przyda ta wiedza, a w razie pytań służę pomocą bo chyba zapoznałem się z wszystkimi tajnikami klimatyzacji w 323f