Kiedys był zwykły smar do łozysk ,teraz sa rozne na bazie silikonu ( a najlepiej wymienic linkę albo dorobic nowąBartosz napisał(a):Jaksa o jakich środkach mówisz(napisz coś bliższego na ten temat).
Cykanie zegara predkościomierza..
1, 2
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
to ja mam taki sam problem cyka ale i licznik szaleje wczoraj jechalem ok 60 na godzina i chyba sie dopalacz włączył bo tak 260 to minimum wskazywał az wskazowke w drugą strone przegieło
potroaktowalem lekim klepniencim w obudowe i przestalo,, dzis znów to samo ale tempreaturka to jest -26 narazie nie bede grzebal przy tym bo za zimno na to 

Kocham ciężką prace...mógłbym patrzeć na nią
godzinami
- Od: 19 sie 2005, 20:13
- Auto: 323F GT 1.8 16V – Fiat 126 p
Ja mam to samo, niemniej doszedłem w czym rzecz. Niestety gniazdo w liczniku nie jest wykonane z damasceńskiej stali. W otworze, w którym pracuje koniec linki wyrabia się profil kwadratowy i zamienia w owal. Pierwsze oznaki tego faktu to właśnie chrobot, cykanie i inne zaskakujące kierowcę w mroźne dni dźwięki
Co do poprawek – najlepiej wymienić licznik, ja jednak wiedziony mentalnością polskiego sobieradka, postanowiłem nie odpuszczać tak szybko. Na koniec linki nawlokłem rurkę termokurczliwą – potraktowałem ogniem z zapalniczki i voila! Mam nadzieję na skuteczny efekt. Zobaczymy rano.
Pozdrawiam
P.S. jeśli nie zadziała – szykujcie następny licznik szrotmani!
Co do poprawek – najlepiej wymienić licznik, ja jednak wiedziony mentalnością polskiego sobieradka, postanowiłem nie odpuszczać tak szybko. Na koniec linki nawlokłem rurkę termokurczliwą – potraktowałem ogniem z zapalniczki i voila! Mam nadzieję na skuteczny efekt. Zobaczymy rano.
Pozdrawiam
P.S. jeśli nie zadziała – szykujcie następny licznik szrotmani!
F-ka – diabelskie nasienie!
- Od: 2 sie 2004, 20:22
- Auto: 323F BJ 2.0DITD
626GECronos 2.5V6
No i jak to mowią, "dupa z króla". Niestety prawdopodobnie ten nieszczęsny mechanizm w skrzyni nawalił. Linka jest cała, licznik działa poprawnie po sprawdzeniu wkrętarką. Ech... zawsze coś
Może ma ktoś tą część na sprzedaż?
626GECronos 2.5V6
Okazalo sie, ze powodem jest rozsypany naped linki. Zebatka slimaka lezy sobie spokojnie w na dnie skrzyni biegow i czeka na wyjecie. Ech... jak pech to pech
Pozdrawiam i mam nadzieje, ze moj przypadek pomoze komus w tym temacie.
626GECronos 2.5V6
1, 2