Przewody klimatyzacji
1, 2
zdejmij zderzak wykrec rure i chłodnice trza olano wstawić:P(jesli wyrwane) BO INACZEJ trzeba chłodnice wymieniać dlatego wolałem tak to zrobić
- Od: 11 lut 2008, 19:48
- Auto: RX8 Revolution 231HP 2004r
mam ten sam problem co mariusz pękniętą złączke ktoś mi mówił że trzeba wymienić Chłodnice...
tylko że to pęknięcie jest już jakiś czas wiec może byc jakiś syf czy coś... w Układzie da rade przeczyścić i jaki koszt , dodatkowo szwagier mechanik stwierdził że przewód ten drugi
też chyba do wymiany
zdjęcie zapożyczone od mariusza .
jaki może być koszt spawania przewodu z chłodnicą? czyszczenie układu? sprawdzenie szczelności i napełnienie go cięczą?
Lokalizacja Lublin
tylko że to pęknięcie jest już jakiś czas wiec może byc jakiś syf czy coś... w Układzie da rade przeczyścić i jaki koszt , dodatkowo szwagier mechanik stwierdził że przewód ten drugi

zdjęcie zapożyczone od mariusza .
jaki może być koszt spawania przewodu z chłodnicą? czyszczenie układu? sprawdzenie szczelności i napełnienie go cięczą?
Lokalizacja Lublin
ja też napełniłem klimę jezdziłem ze 3 tygodnie i koniec klima już nie działa a z tych dwóch przewodów przy chłodnicy cieknie tak jakby płyn chłodniczy przypuszczam ze oringi poszły ale teraz obawiam się czy te rurki
nie wytrzymają

- Od: 19 kwi 2008, 19:43
- Auto: była 323f jest avensis
flywin napisał(a):że trzeba wymienić Chłodnice...
albo spawanie przewodu z koncówką.... własnie sie dowiaduję co mozna zrobić w tej sprawie...
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
Witam...
mam takie pytanko moze nie do konca idealne co do tematu... aleeee....
czy da sie wyjac chlodnice klimy bez demontazu zderzaka... i jak ja najlepiej demontowac...?
nie wiem wyciagac dolem czy gora....?
w sumie najlepiej pasowalo by mi ja wyciagac dolem tylko nie wiem wlasnie czy dam tak rade...
czy da sie wyjac chlodnice klimy bez demontazu zderzaka... i jak ja najlepiej demontowac...?
w sumie najlepiej pasowalo by mi ja wyciagac dolem tylko nie wiem wlasnie czy dam tak rade...
- Od: 11 maja 2008, 16:43
- Auto: Mazda 323F BA 1.8 DOHC 16V '96
Witam...
- Od: 11 maja 2008, 16:43
- Auto: Mazda 323F BA 1.8 DOHC 16V '96
1, 2