Piszczy czujnik po odpaleniu silnika(prawdopodobnie AIR-BAG)

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Feniks_rf » 25 mar 2009, 12:22

tadziol napisał(a):
Feniks_rf napisał(a):A tak na chłopski rozum gdzie mogę znaleźć tą usterkę i jak naprawić o ilę da się w prosty sposób.

jak zrzucisz plastyk obok pedału gazu,pod nagrzewnicą,to zobaczysz SAS unit(moduł poduszek) aluminiowa obudowa,żółty konektor.przy wyłączonej stacyjce wyciągnij konektor i spox.

Widziałem tą skrzynkę jest po prawej od pedału gazu. Tylko takie pytanko czy jak przypadkiem odłączę ten moduł i sprawdzę czy to jego wina to czy komputer nie zapisze w sobie że brakuje poduszek ? Chcę podłączyć autko pod komputer i czy po tym zabiegu będzie wiadome w cym tkwi problem ? Dodam że ostatnio mam problem z samym skręcaniem kierownicy, które nasila się przy hamowaniu (na obie strony) i dlatego chce podpiąć pod komputer bo na "trzęsiawce" nic nie wykryli.
Forumowicz

Od: 19 gru 2008, 21:24
Auto: Mazda 323C Z5

Postprzez czacha186 » 26 mar 2009, 20:53

jakbys sie czegos dowiedzialo tym sygnale to napisz na forum:)
Forumowicz

Od: 10 lut 2009, 20:35
Auto: Madzia była 323f BA 1,5b
jest 3 BK 1,6b '07

Postprzez czacha186 » 2 kwi 2009, 23:03

tadziol napisał(a):
Feniks_rf napisał(a):A tak na chłopski rozum gdzie mogę znaleźć tą usterkę i jak naprawić o ilę da się w prosty sposób.

jak zrzucisz plastyk obok pedału gazu,pod nagrzewnicą,to zobaczysz SAS unit(moduł poduszek) aluminiowa obudowa,żółty konektor.przy wyłączonej stacyjce wyciągnij konektor i spox.

ostatnio sciagnalem ten plastyk przy pedale gazu ale nie znalazlem tego modulu, a przynajmniej nic zoltego z napisem sas unit nie bylo:/ mozesz jakos to wytlumaczyc gdzie dokladniej sie znajduje??
Forumowicz

Od: 10 lut 2009, 20:35
Auto: Madzia była 323f BA 1,5b
jest 3 BK 1,6b '07