Ja dzisiaj zamontowałem u siebie mieszek. Kupiłem jedyny jaki miał szansę pasować, czyli ten:
http://www.bowi.com.pl/_0m/mieszek-ochr ... 7108t.html
Niestety, w sklepie nie wiedzieli dokładnie do jakiej 323F jest on dopasowany, ale zaryzykowałem. Nie jest on do BA (pewnie do BG) ale różnica jest tak mała, że wystarczy wyciąć nożyczkami parę nacięć i pasuje pięknie. Potem wrzucę fotki. Krótkie HOWTO: (323c, przed liftem, 323f powinno być identycznie)
– bierzemy gwiazdkowy śrubokręt, następnie należy zdjąć podłokietnik lub schowek (co kto ma), 2 śruby po bokach, fotele max do przodu
– odkręcić gałę
– zdjąć kawałek tunelu środkowego pod radiem, 2 śruby które widać po zdjęciu schowka i jedna pod popielniczką, wyszarpnąć do tyłu, rozpiąć kostkę od zapalniczki
– wziąć gumowca (stary mieszek), gałę, i ten plastik do którego przyczepiony jest bezpośrednio gumowiec (4 śrubki od spodu) i iść do domu.
– wywinąć nowy mieszek na lewą stronę, ustalić gdzie jest przód (u mnie poszedł szwem do przodu), następnie wsadzić od środka gałkę, maksymalnie naciągnąć jak się da.
– wziąć opaskę zaciskową cieniutką i tak zacisnąć na gałce, żeby skóra weszła w to wyżłobienia na gałce (ten szary plastik, gumowiec też się na tym trzymał)
– wywinąć wszystko na normalną stronę i mamy już piękną gałkę z meszkiem
– teraz bierzemy super-glue i nożyczki . Dopasowujemy, robiąc nacięcia w dolnej części, mieszek do plastiku który wzięliśmy z samochodu. Trzeba zrobić 8 takich języczków (ok 1 cm), przełożyć przez dziurki i przykleić.
– iść do łazienki i spróbować acetonem odkleić od siebie palce i kawałki skóry. Jak nie da rady to wyciąć obcinaczem do paznokci. Nikt nie mówił, ze będzie łatwo
– wracamy do auta i zaczynamy od wkręcenia gały z mieszkiem i plastikiem. Jak będzie już czuć opór to jeszcze ze 2-3 obroty, nie przesadzać z dociskaniem.
– teraz bierzemy kawałek tunelu, przeciskamy przez niego plastik mocujący i przykręcamy go używając wszystkich znanych sztuk cyrkowych 4 śrubkami. przyda się krótki śrubokręt gwiazdkowy. to chyba najtrudniejsze, dalej już z górki, montujemy, nie zapomnieć o kostce od zapalniczki
– cieszymy się, że nie ma już tego okropnego gumowca, tylko stylowy skórzany mieszek.
Czas całkowity ok 1h, powodzenia!