Aluminiowe nakładki progowe
1, 2
Tak ta goła wersja to jest "Mazda" ale te ktore beda robione pierwszy raz beda po 150 ale jak ktos inny bedzie chcial to samo to bedzie juz za 100 bo roboty mniej bedzie mial przy tym. Sposob mocowania zalezy od was bo w tym escorcie jest np przyklejone na kleju do szyb trzyma juz pol roku nikt tam paznokci nie wklada i jest git
- Od: 22 wrz 2009, 10:27
- Auto: Lexus IS200
B4r7 napisał(a):Tak ta goła wersja to jest "Mazda" ale te ktore beda robione pierwszy raz beda po 150 ale jak ktos inny bedzie chcial to samo to bedzie juz za 100 bo roboty mniej bedzie mial przy tym. Sposob mocowania zalezy od was bo w tym escorcie jest np przyklejone na kleju do szyb trzyma juz pol roku nikt tam paznokci nie wklada i jest git
tak tylko że jak będziesz musiał dostać się pod wykładzinę (np. do przewodów) to trzeba będzie rwać progi..
na allegro można znaleźć takie nakładki..

pǝǝdsɐpzɐɯ
- Od: 22 gru 2007, 13:11
- Auto: 323F BA '97 1.5 16V
Noble Green
Właśnie takie kupiłem, wczoraj przyszły.
http://allegro.pl/item909405859_listwa_ ... sedan.html
Co prawda są od 323p i to sedan, ale będą pasować do mojej efki. (mam nadzieje
)
Niedługo będę montował
Tylko trzeba je trochę odświerzyć 

Co prawda są od 323p i to sedan, ale będą pasować do mojej efki. (mam nadzieje
Niedługo będę montował

- Od: 2 wrz 2009, 12:53
- Auto: MX6 KL '92
Patrzę na te i poprzednie z allegro to już wolę te plastki 
marcin255 napisał(a):Patrzę na te i poprzednie z allegro to już wolę te plastki
marcin255 nadal tak uważasz?
Zdjęcia po polerowaniu
Tylko mam teraz problem. Mianowicie to nie mam tych uszczelek, które przychodzą na obrzeża. Takich gumowych zakończeń.
Gdzie mogę takie coś dostać? Przeszukałem Brico Depot, żeby zaadoptować jakieś właśnie uszczelki, wężyki czy coś, ale nie mają nic odpowiedniego. Gdzie mogę takie coś kupić??? Ma ktoś jakieś pomysły?

Jak pisałem wyżej, udało mi się dostać na allegro, pewnie od anglika (nie pamiętam na jakie rynki jeszcze takie nakładki były wypuszczane) od 323P sedan 97'. Ale wszystko idealnie pasuje
Poszukaj, czasem się trafiają na allegro, albo tutaj http://areajdm.pl/jdm_mazdaspeed_detale ... 3F_BA.html –> na pewno się dogadasz z pawlemMX6
Poszukaj, czasem się trafiają na allegro, albo tutaj http://areajdm.pl/jdm_mazdaspeed_detale ... 3F_BA.html –> na pewno się dogadasz z pawlemMX6

TR4PSTAR napisał(a):No ładnie je odszykowałeśCzym polerowałeś ... ?
Skorzystałem z tej techniki:
viewtopic.php?t=30080
Najpierw papier wodny: 240, 600, 1000, 1500 (musiałem dosyć grubego papieru użyć, bo te moje nakładki były dość mocno porysowane). Jak nie masz rys możesz pominąć ten etap)
I na koniec jak już papierek nic nie dawał posła w ruch pasta polerska "Auto Max" (można też użyć innych – poszukaj w temacie o polerowaniu felg)

Szmatka, sporo pasty i do dzieła
Owocnej pracy i czekam na zdjęcia efektu

1, 2