Żarówki
- Od: 19 gru 2006, 09:41
- Auto: Mazda 323F 1.6 16V 94r. BG
Teoretycznie najlepsze "niexenony". Praktycznie trzeba przetestować. Ktoś chętny?Mikula napisał(a):a co myslicie o tych zarowkach h4?
Jeśli mowa o Philips BlueVision H4 4000°K, to świecą słabiej ale na niebiesko (jeśli szkło reflektora jest czystealf28 napisał(a):uzywał ktoś PHILIPS-a z dopisem reklamowym 4000 kelvinów
Pozdrawiam
..::GofNet::..
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
GofNet napisał(a):Jeśli mowa o Philips BlueVision H4 4000°K, to świecą słabiej ale na niebiesko
chodzilo mi o H1,ale pewnie jest podobnie jak w H4. Dzięki ,bo zastanawiałem się nad ich wypróbowaniem, ale jeżeli świecą słabiej to odpada.Zostaje przy+50%.
i znowu piękny słoneczny dzień
- Od: 1 lip 2006, 10:20
- Auto: 6 2.0i . i 323f BA z5
Z Philips'a na H1, to VisionPlus + 50% są chyba najlepsze. GT-150 oraz X-treme są niestety wyłącznie na H4 oraz H7.
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
faraon napisał(a):czy te Philips'a H1 VisionPlus + 50% daja biale swiatło czy zołte

-
Gość
faraon napisał(a):czy te Philips'a H1 VisionPlus + 50% daja biale swiatło czy zołte
Dają białe mocne światło, przynajmniej ja tak to widze
- Od: 14 lut 2007, 23:09
- Auto: Mazda6 GH LF-VD
były:
Mazda 323F BA Z5
Seat Toledo II 1.9 TDI
Wiele zależy od reflektora, stanu odbłyśnika i przejrzystości szkła.
Żarówki również mają wpływ
Philips Power2Night GT-150 – bardzo mocne i białe z lekką niebieską poświatą.
Philips VisionPlus + 50% – strumień swiatła o zwiększonej mocy oraz barwie standardowej, czyli białej o lekkiej, ale to lekkiej barwie żółtej. To tak, jakby zwykłej żarówce podane większe napięcie
.
Philips BlueVision – standardowej mocy światło o barwie niebieskawej.
Stąd GT-150 mam w reflektorach głównych, PowerPlus'y w kierunkach i światłach STOP, zaś BlueVision w przednich światłach postojowych
. Wygląda fajnie. Zwłaszcza STOP'y, gdzie seryjnie miałem tylko podłączoną jedną żarówkę w każdej lampie a tam są dwie. Po podłączeniu drugiej i załadowaniu lepiej świecących żarówek teraz wygląda z tyłu, jak Amerykaniec
.
Pozdrawiam
Żarówki również mają wpływ
Philips Power2Night GT-150 – bardzo mocne i białe z lekką niebieską poświatą.
Philips VisionPlus + 50% – strumień swiatła o zwiększonej mocy oraz barwie standardowej, czyli białej o lekkiej, ale to lekkiej barwie żółtej. To tak, jakby zwykłej żarówce podane większe napięcie
Philips BlueVision – standardowej mocy światło o barwie niebieskawej.
Stąd GT-150 mam w reflektorach głównych, PowerPlus'y w kierunkach i światłach STOP, zaś BlueVision w przednich światłach postojowych
Pozdrawiam
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Ja mam w bocznych reflektorach (postojówki) BluVision Philipsa. Swiecą ladnie – same żarówki mają kolor niebieski, światło jest białe z lekkim odcieniem niebieskiego.
W przednich reflektorach mam jakieś taniutkie alaxenony (komplet za 14zł) H4 i dają troszke bardziej niebieskie światło od tych Philipsow (pewnie dlatego, że boczne reflektory sa troszke bardziej brudne od środka niż te obok) i świeca naprade bardzo fajnie. Super efekt jest wieczorem.
Jeżeli chodzi o widocznośc to jak jest lekko ciemno (szarówka) widocznośc jest gorsza niz na zwykłych światłąch) ale gdy jest juz bardzo ciemno (noc) na tych białych (z niebieskim odcieniem) widocznośc jest lepsza i na boki również swiatla wiecej idzie.
Spróbuje dac zdjęcie w najbliższym czasie jak to wygląda w nocy (mi się bardzo podoba
)
W przednich reflektorach mam jakieś taniutkie alaxenony (komplet za 14zł) H4 i dają troszke bardziej niebieskie światło od tych Philipsow (pewnie dlatego, że boczne reflektory sa troszke bardziej brudne od środka niż te obok) i świeca naprade bardzo fajnie. Super efekt jest wieczorem.
Jeżeli chodzi o widocznośc to jak jest lekko ciemno (szarówka) widocznośc jest gorsza niz na zwykłych światłąch) ale gdy jest juz bardzo ciemno (noc) na tych białych (z niebieskim odcieniem) widocznośc jest lepsza i na boki również swiatla wiecej idzie.
Spróbuje dac zdjęcie w najbliższym czasie jak to wygląda w nocy (mi się bardzo podoba
dołącze się do tematu dziś sprawdzałem jakie mam u siebie oczka i tak H1+H1, teraz mam pytanko czy jest jakiś kompromis aby osiągnąć jednocześnie większą moc Philips VisionPlus + 50% oraz jednocześnie efekt Philips BlueVision....oraz zeby nie było dużego załamania swiatła podczas deszczu..wtedy chyba to
niewiele widać

Jeżdżę na Philipsach, gorąco polecam, znacznie więcej światła niż na poprzednich żaróweczkach. Cena baardzo przystępna, a co do blue – kupiłem kiedyś gdy wchodziły one do Polski w sklepie tuning.pl, po miesiącu jazdy spaliła się jedna, niedługo później druga :/ kasa poszła w błoto. Odtąd kupuję tanio i dobrze – tylko Philipsy.

- Od: 11 lip 2006, 19:39
- Auto: Coupe v6 (Już nie 323F BA '97)
KEEL napisał(a):czy te Philips'a H1 VisionPlus + 50% daja biale swiatło czy zołte
- Od: 21 sty 2007, 10:33
- Auto: Mazda 323F BA Z5 1996r.
Adaś napisał(a):mihal85 napisał(a):kupowac H1 czy H4
H4 to Ci na pewno nie wejdą
Już kilka razy sie spotkałem z ta opinią i szczerze jestem zdziwiony. O co tu chodzi? Ja wymieniałem kilka razy żarówki z przodu i zawsze wkładałem H4. Po zakupie samochodu i wyjęciu żarówek, które tam juz były, równiez okazało się że są to H4.
Zaraz poszperam w instrukcji, w necie bo jestem ciekawy jak to jest z tymi żarówkami.
[Doczytałem w necie, że wchodzą H4 do świateł mijania, pozycyjne H1]
Zdjęcie jak to wygląda u mnie [teraz wymienie na Philips GT-150 Power2Night – ciekawe jaki będzie efekt]