Alternatory raczej są robione z naddatkiem. więc powinien dac sobie radę.
Jak masz prostownik to naładuj go na maxa na poczatek.
Za daleko mieszkamy bo ja mam centre 48 Ah w swoim 2,3
W 323 1,8 mam teraz 65.
Ale to już Twoja decyzja
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
www.mazdaspeed.pl
gregorius 323 F napisał(a):Najpewniej amperomierz w tym prostowniku jest uszkodzony
gregorius 323 F napisał(a):jeżeli akumulator jest uszkodzony to najczęściej ma on zwarcia wewnętrzne i jest mocno zasiarczony co za tym idzie pobór prądu drastycznie rośnie i wskazówka wychyla się na max
gregorius 323 F napisał(a):Grzyby jeżeli akumulator jest uszkodzony to najczęściej ma on zwarcia wewnętrzne i jest mocno zasiarczony co za tym idzie pobór prądu drastycznie rośnie i wskazówka wychyla się na max – tak jest najczęściej.
mixR napisał(a):niekoniecznie,jeśli jest stary akumulator to często nie przyjmuje już prądu,można zwiększać napięcie na prostowniku a prąd ładowania wzrasta minimalnie
Grzyby napisał(a):gregorius 323 F napisał:
Najpewniej amperomierz w tym prostowniku jest uszkodzony
równie dobrze może być uszkodzony akumulator
pumeks napisał(a):To jednak akumulator walnięty.
Dziś rano jak podłączyłem go po doładowaniu w domu, to ledwo co odpalił, a powinien przecież od razu chwycić.
Qamil napisał(a):34Ah co wydaje mi się o wieeeele za słaby bo przygasa jak jest więcej odbiorników prądu typu wycieraczki długie i nawiew i o radiu nie wspomne.
Qamil napisał(a):w przyszłości system audio (6 głośników+2niskotonowe+wzmacniacz+kondensator+dobre radio)
Qamil napisał(a):ja jestem audiofilem
Qamil napisał(a):nie nawidzę głośników dwudrożnych
Qamil napisał(a):Auto: Mazda 323c '96 1.3
Qamil napisał(a):A jak mozna podłączyc drugi aku w samochodzie??
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości