a ja mam pytanie trochę z innej beczki
Czy ktoś może montował sobie podgrzewanie lusterek??
chodzi mi o podklejanie maty grzejnej, czy łatwo rozkleić lusterko jakiej maty użyć itp
Podgrzewanie lusterek nie dziala
1, 2
_lukasz_ tutaj masz temat o tym
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=60&t=63174
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=60&t=63174
- Od: 8 lis 2010, 10:37
- Auto: Mazda 323F 2.0 V6 '96r
czesc
może nie trafiam z moim pytaniami idealnie w temat ale i tak mowa o tych przekażnikchga w słupku u pasażera. wiec sie zapytam. jeden przekażnik jest od klaksonu niby tak? macie moze fotke jak u was wygląda z dolu ten kącik bo ja nie umie u siebie zdjac nawet tego przekaznika od klaksonu( klakson mi własnie tez nie działa i szukam tez pomocy przy tym temacie) ale wracajac do głównego zapytania. bo wylukałem tam u siebie jeszcze dwie wolne kostki u góry w tym rogoale nie wiem od czego one sa. nie mam elektrycznych lusterek ale własnie chce je założyc( w drzwiach nie mam do tego wiązki (chyba). czy do panelu sterowania jest osobna wtyczka w drzwiach kierowcy bo ja mam tylko wtyczke co idzie do elek 2 szyb. wiem duzo tego ale jak sie rozpisałem to tak wyszło. prosze poodpisujcie jak mozecie na moje pytania dzieki
może nie trafiam z moim pytaniami idealnie w temat ale i tak mowa o tych przekażnikchga w słupku u pasażera. wiec sie zapytam. jeden przekażnik jest od klaksonu niby tak? macie moze fotke jak u was wygląda z dolu ten kącik bo ja nie umie u siebie zdjac nawet tego przekaznika od klaksonu( klakson mi własnie tez nie działa i szukam tez pomocy przy tym temacie) ale wracajac do głównego zapytania. bo wylukałem tam u siebie jeszcze dwie wolne kostki u góry w tym rogoale nie wiem od czego one sa. nie mam elektrycznych lusterek ale własnie chce je założyc( w drzwiach nie mam do tego wiązki (chyba). czy do panelu sterowania jest osobna wtyczka w drzwiach kierowcy bo ja mam tylko wtyczke co idzie do elek 2 szyb. wiem duzo tego ale jak sie rozpisałem to tak wyszło. prosze poodpisujcie jak mozecie na moje pytania dzieki
- Od: 7 paź 2008, 20:45
- Auto: Mazda 323f BA
Jesli chodzi o klakson przyczyny raczej szukaj w masie przy zderzaku z przodu czy nie zasniedziala ja tak mialem. A jesli chcesz zalozyc elektryczne szyby tyl i lusterka oraz podgrzewane to bedziesz potrzebowal wiazki kabli do wszystkich dzwi od modelu ktory ma 4x szyby ele i lusterka, nastepnie panel starowania, dwa przyciski na tyl zamiast korby, 2 prowadnice do szyb [jakich?] oraz same lusterka lelktryczne i podgrzewane czyli z piecioma kablami no i ten przekaznik co na foto powyzej oraz zaslepka lusterka ten trojkacik bez dziurki na patyczek
- Od: 28 lip 2010, 12:30
- Auto: Mazda 323f Ba 1.5 16v
panowie, mam lusterka elektryczne i wiązkę wyprowadzoną pod ogrzewanie lusterek, są dwa dodatkowe kabelki w kostkach w drzwiach, tylko nie mam gniazda na ten przekaźnik LA10 w nogach u pasażera tam gdzie jest drugi taki sam przekaźnik odpowiadający za klakson.
Może się to gniazdo znajdować w jakimś innym miejscu? Napięcie nie dochodzi do tych kabelków przygotowanych pod matę grzewczą jak załączę podgrzewanie tylnej szyby... więc ten przekaźnik gdzieś trzeba wpiąć...

jakby ktoś był zainteresowany to aukcja z wkładami razem z podgrzewaniem, a przynajmniej na to wygląda
http://allegro.pl/mazda-323-323c-wklad- ... 50441.html
Ja już jestem w trakcie, jedno szkło pękło, zamawiam komplet asferycznych szkiełek, maty już mam także nie potrzeba mi tego
Może się to gniazdo znajdować w jakimś innym miejscu? Napięcie nie dochodzi do tych kabelków przygotowanych pod matę grzewczą jak załączę podgrzewanie tylnej szyby... więc ten przekaźnik gdzieś trzeba wpiąć...

jakby ktoś był zainteresowany to aukcja z wkładami razem z podgrzewaniem, a przynajmniej na to wygląda

Ja już jestem w trakcie, jedno szkło pękło, zamawiam komplet asferycznych szkiełek, maty już mam także nie potrzeba mi tego
- Od: 8 mar 2012, 20:02
- Auto: nadwozie: Mazda 323 C V (BA) rok prod: 1994/1995
silnik: 1.8 16V DOHC BP *po remoncie
ja też właśnie nie mam u siebie kostki żeby wpiąć ten drugi przekażnik. nie umie jej tam odnależć choć wmawiaja mi w innym temacie że musi byc a nie ma
to jak to w koncy jest ? wiązek tez nie umie dostac, nikt tego nie sprzedaje tz wiązki z drzwi kierowcy z wersji z full opcja elektryczna. chyba że ktoś ma jakiś link to bardzo bym prosił
Czy jeśli w budzie nie mam instalki pod grzane lusterka to czy moge pociagnać kable z drzwi do przycisku i wpiąć sie w jakieś przewody beż zadnych przekażników w instalacje elektyczna auta tak żeby to też działało?
pomocy naprawde nikt nie umie mi pomóc??
Czy jeśli w budzie nie mam instalki pod grzane lusterka to czy moge pociagnać kable z drzwi do przycisku i wpiąć sie w jakieś przewody beż zadnych przekażników w instalacje elektyczna auta tak żeby to też działało?
pomocy naprawde nikt nie umie mi pomóc??
Na pewno musisz się podpiąć pod coś... kable jak nie masz w drzwiach to może być ciężkie do wykonania, przyjrzyj się jaki to zachód puścić przez to korytko gumowe, zaczniesz to rozbierać to może być tylko więcej szkody niż pożytku myślę, ale chyba już ktoś tak robił. Musiałbyś puścić kable i podpiąć się pod przekaźnik od tylnej szyby i tyle. Ja planuję u siebie dodatkowy przekaźnik i dodatkowy przełącznik na same lusterka grzane. Jakbyś podpiął się pod 12V po prostu to by Ci to chodziło cały czas. Do tego nie wiem czy nie wchodzi coś więcej w grę, jak podłączyłem sobie maty pod zwykły zasilacz 12V w domu, to napięcie spadało do zaledwie 1-2V i praktycznie nie grzały. Musi być odpowiedni amperaż, nie wiem czy w aucie jest taki w normalnych kabelkach od jakiejś żaróweczki?
Poszukajcie dobrze. U mnie ta kostka siedziała bardzo głęboko.
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
ale ja wszystko rozkręciłem tam, nic nie ma, możesz zrobić foto?
Znalazłem tą kostke od tego przekażnika była wyżej niż myślałem ale jednak miałem ja i przekażnik dołozyłem jednak Nie załozyłem jeszcze lusterek bo nie umie dostać nigdzie wiązek z drzwi kierowcy żeby były wszystkie kostki do sterowników. Panel z pełnej elektryki mam. Brak mi tylko wiazek. Nie wiecie może gdzie je można dostać?? Bardzo prosze o pomoc i o ewentualny jakiś kontakt z osobą która może miec choćby. Bardzo bede wdzieczny
asterf napisał(a):ale ja wszystko rozkręciłem tam, nic nie ma, możesz zrobić foto?
To ta kostka na górze, taka trochę zółta:

A tu masz fotorelację mojego autorstwa:
http://www.forum.323-klub.pl/viewtopic.php?f=17&t=3005
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
1, 2