Pytanie odn. przednich lamp Mazda 323f BA 94r Z5
1, 2
bedzie sa inne kostki ogolnie lampa koito jest inna niz bosch
lakier jak dziewczyna zawsze musi wygladac mokro :)
lakierowanie to pasja nie praca

lakierowanie to pasja nie praca

- Od: 3 kwi 2010, 00:14
- Auto: 323 Usa 1,6 8v 1992 lpg 397 tys
323 1,7D pn sedan
renault clio.megane
opel vectra B
obecnie subaru impreza 98 r
skrzaty napisał(a):przepraszam ze sie wtrace ale szkoda bylo by zakladac nowy temat o takiej samej nazwie
tez macie tak, ze swiatlo z lamp na krotkich siega max 15-20m? (dalej widac tylko odbijajace znaki i ciemnosc) po przesiadke na mazde w nocy trudno jest cokolwiek dojrzec na krotkichda sie to jakis przestawic czy ten typ juz tak ma? a moze to wina zarowek? samochod dopiero co kupilem i zaczyna sie odkrywanie wszystkich zonkow....
prosze o wyjasnienie przez kogos bardziej doswiadczonego
Rozwiązałem ten problem jadąc na stacje diagnostyczną. Koleś ustawił mi lampy i teraz świecą jak należy
"Nie ufam nikomu, kocham tylko tych co na to zasłużyli.. "
- Od: 20 paź 2009, 16:35
- Auto: Mazda 323F BA Z5 1994`
jose65 napisał(a):czy jak kupię lampę koito na rynek europejski to czy nie będzie problemu z podłączeniem regulacji elektrycznej do mazdy 98rok? Bo gdzieś wyczytałem że standardowo montowane były w wersjach po lifcie bosche i może być problem z regulacją. Bardzo ciężko znaleźć boscha wersje europejską...
Ja mam BA po lifcie 98 rok i mam Koito, ale mogły być wymieniane, bo malowana jest maska i błotnik. Elektryczna regulacja działa. A, i czy ktoś może mi powiedzieć, czy przypadkiem nie mam założonych od anglika? Na lampach są strzałki w prawo patrząc od przodu auta. Ale świecą prawidłowo, załamanie światła wygląda tak __/I__/I
Ja mam po lifcie, prawa bosch, z lewej mi włożyli w holandii koito albo tyc i w boschu działa regulacja natomiast jak podłączyłem boscha i tyca czy koito (bo nie pamiętam jaka to jest) to się zaczęły dziać dziwne rzeczy – jedna lampa w górę, druga w dół, i na odwrót aż w tycu (czy koito) spalił się silniczek 
U mnie lampy świecą w ziemię, z wnętrza widać jakby było z 2-3m przed auto oświetlone. Odkręciłem sobie śruby od lampy, przestawiłem ją tak że jak byłem koło ściany to światło się podniosło i dokręciłem śruby trzymające lampę. Trochę spartańskie rozwiązanie, ale grunt że trochę więcej widać, a w październiku przegląd to mi ustawią 
Jak otworzysz maskę to masz tam na lampach śruby , którymi reguluję się położenie lampy.
Ja pojechałem na Stacje Diagnostyczną , tam gdzie byłem na przeglądzie i koleś mi za free ustawił . Problem z głowy . Świecą idealnie .
Ja pojechałem na Stacje Diagnostyczną , tam gdzie byłem na przeglądzie i koleś mi za free ustawił . Problem z głowy . Świecą idealnie .
Które to są konkretnie śruby? Te co nimi jest przykręcona lampa do karoserii czy jakieś osobne? Bo ja mam tylko takie, regulację lamp mam elektryczną jak coś
luki_92_92 napisał(a):Które to są konkretnie śruby? Te co nimi jest przykręcona lampa do karoserii czy jakieś osobne? Bo ja mam tylko takie, regulację lamp mam elektryczną jak coś
Wydaję mi się , że to są te . Jest ich chyba 4. Sprawdziłbym ,ale mam samochód u blacharza.
Ja też mam elektryczną regulację
Czyli to te, są po cztery śruby na lampę, bodajże dwie od góry i dwie jak się patrzy od przodu
To tak to ja sobie sam podniosłem trochę a nawet nie wiedziałem że do tego te śruby służą m.in. 
1, 2