Różnice w wersji przed- i poliftingowej
Pierwsze pytanie jakie lampy posiadasz, bo jeśli masz lampy koito, to musisz dorzucić silniczni od wlaśnie tych lamp, bo od Bosha nie będą działać. Kolejna rzecz to z rego co wiem trzeba jeszcze dorzucić przekaźnik, ale nie jestem do końca pewny. Poszukaj na forum, bo byl już temam o lampach.
Np tu :
viewtopic.php?f=116&t=102691&hilit=lampy+koito
Np tu :
viewtopic.php?f=116&t=102691&hilit=lampy+koito
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
Posiadam Lampy Koito z silniczkami i przełącznikiem to wiem że trzeba docucić , lecz się doczytałem ktoś już próbował dorzucać regulacje elektryczną i skończyło się to fiaskiem.
- Od: 9 maja 2010, 13:29
- Auto: 323F BA 1.8 i BG 1.6
Witam.
To może ja odświeżę troszkę temat.
Jak wygląda sprawa z pokrywą zaworów przed i po lifcie w silniku 1,5l? Zauważyłem, że są pewne (niewielkie, ale jednak są) zmiany. Potrzebuję właśnie kupić pokrywę i nie wiem czy z przed liftingu u mnie podejdzie.
Tak samo nie wiem jak wygląda sprawa ze zbiorniczkiem spryskiwania tylnej szyby, oraz mechanizmem wysuwania anteny.
To może ja odświeżę troszkę temat.
Jak wygląda sprawa z pokrywą zaworów przed i po lifcie w silniku 1,5l? Zauważyłem, że są pewne (niewielkie, ale jednak są) zmiany. Potrzebuję właśnie kupić pokrywę i nie wiem czy z przed liftingu u mnie podejdzie.
Tak samo nie wiem jak wygląda sprawa ze zbiorniczkiem spryskiwania tylnej szyby, oraz mechanizmem wysuwania anteny.
-
Akahoshi
Dzięki. W takim razie zbiorniczek mogę śmiało sobie nabyć.
W kwestii anteny. Czy skoro są różne kostki łączeniowe, to jest jakichś problem z podłączeniem? Próbował ktoś adoptować te anteny?
Co do pokrywy zaworów, to tak wyglądają te z przed i po lifcie (ja mam taką jak na dolnym zdjęciu):

Pytanie, czy mogą być stosowane zamiennie.
W kwestii anteny. Czy skoro są różne kostki łączeniowe, to jest jakichś problem z podłączeniem? Próbował ktoś adoptować te anteny?
Co do pokrywy zaworów, to tak wyglądają te z przed i po lifcie (ja mam taką jak na dolnym zdjęciu):

Pytanie, czy mogą być stosowane zamiennie.
-
Akahoshi
Nie wiem czy może być stosowana zamiennie, ale ta na dole to jest silnik przedliftowy (z rury dolotu wychodzi taki wężyk jakby, w polifcie masz to wyjście na wężyk zaślepione a wężyka brak). A w pokrywach różnicy nie widzę (jedynie ta z pierwszego foto wygląda jakby nie miała śrubki w dolnym lewym rogu ale ma napewno tylko zdjęcie lipa)
luki_92_92 napisał(a):Nie wiem czy może być stosowana zamiennie, ale ta na dole to jest silnik przedliftowy (z rury dolotu wychodzi taki wężyk jakby, w polifcie masz to wyjście na wężyk zaślepione a wężyka brak). A w pokrywach różnicy nie widzę (jedynie ta z pierwszego foto wygląda jakby nie miała śrubki w dolnym lewym rogu ale ma napewno tylko zdjęcie lipa)
Masz absolutną rację. Kolega się wyrwał jak Filip z konopi. Pokrywy jak i sam silnik niezależnie od wersji są dokładnie takie same

Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
Kumpel ma z 95 roku a ja mam 98r i głowice mamy inne bo on robił i kupił z 98r i coś nie pasowała mu
- Od: 7 wrz 2011, 18:00
- Auto: Mazda 323F BA 1.5 Benzyna/Gaz
To wiadome ze nie paswoala z konca prodkucji nie mialy drugiego walka laczonego lanuchem tylko wysztko na pasku, jesli sie mysle niech ktos mnie poprawi :p
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Witam.
Zbieram informacje jakie były różnice w wersji przed liftem i po nim.
Czy elementy z wersji przed liftem pasują do późniejszej?
Dokładnie chodzi mi boczki drzwi bo mi się podobają te zamykane schowki.
Szkoda, że konsoli środkowej nie da się wymienić bo chciałem ją rozbudować.
pytanie dodatkowe – samemu da sie szyber zamontować?
bo chyba będę próbować.
____edit____
zmieniana wypowiedź o konsoli środkowej
Zbieram informacje jakie były różnice w wersji przed liftem i po nim.
Czy elementy z wersji przed liftem pasują do późniejszej?
Dokładnie chodzi mi boczki drzwi bo mi się podobają te zamykane schowki.
Szkoda, że konsoli środkowej nie da się wymienić bo chciałem ją rozbudować.
pytanie dodatkowe – samemu da sie szyber zamontować?
____edit____
zmieniana wypowiedź o konsoli środkowej
- Od: 3 kwi 2013, 10:56
- Auto: 323F BA '97 1,8
Pastelowy – dołączyłem twoje pytanie do istniejącego tematu.
Proszę na przyszłość korzystać z wyszukiwarki.
Proszę na przyszłość korzystać z wyszukiwarki.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Szyberdach to moim zdaniem malo przydatny bajer szczegolnie jak jest sprawna klima.
W X9 nie pamiętam, kiedy go otwierałem
Dopisano 15 paź 2014 21:43:
Szyberdach to moim zdaniem malo przydatny bajer szczegolnie jak jest sprawna klima.
Dopisano 15 paź 2014 21:43:
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
A wg mnie to fajna sprawa, tyle ze przespawanie dachu nie jest taka prosta i szybka sprawa. Chyba ze przeszczepisz taki prosty reczny, wtedy wystarczy wyciac dziure w dachu.
-
Przemek323c