Witam

Może być ciężko podłączyć inny w miejsce ori.
Ja również miałem podobny problem z centralnym na pilota.
Ogólnie to lubie grzebać i potrafie

A tak serio to siedziałem trochę przy swojej.
Wszystkie problemy wychodzą z niewiedzy lub pośpiechu przy robocie. Ja żeby założyć pierwszą centralkę oczywiście musiałem ja spalić

Oczywiście przez pośpiech

Ale później poszło gładko.
O ile się nie myle to kupną centralkę podpina sie pod pierwsze 4 wejścia w każdej kostce oryginalnej centralki. Przynajmniej u mnie tak jest (przed liftem). Ale najlepiej się upewnić

Ja posłużyłem się zwykłą dioda która podświetla się np zegary

Pamiętając że w madzi centralka sterowana jest (–), biegun diody(+)(dłuższy) podpiąłem do plusa a biegunem (–) diody (krótszy) szukałem napięcia minusowego pojawiającego się na przewodach w kostce podczas otwierania i zamykania z kluczyka

Po znalezieniu odpowiednich przewodów wpiąłem się w nie za pomocą diod prostowniczych bo podobno nie zaszkodzi. Tak mi doradzono wiec tak zrobiłem

Oczywiście reszte kabli podpiąłem tam gdzie trzeba i teraz Madzia pięknie mruga do mnie oczkami po naciśnięciu pilota i nie ma żadnych problemów.
A więc to tak pokrótce jak ja to zrobiłem

Jeśli nie znajdziesz ori IMASEN-A to ja bym na Twoim miejscu wykorzystał ori mastera z drzwi kierowcy i podpiął go pod centralke na pilota. Bo powinno dać sie go wykorzystać

i zaoszczędzić troche:)
Sory że aż tyle ale musiałem to z siebie wyrzucić
A tak w ogóle to chyba była gdzieś fotorelacja z podłączenia takiego czegoś jeśli dobrze pamiętam