górna uszczelka drzwi przednich – jak jest mocowana
Strona 1 z 1
Mój problem polega na tym że po deszczu mam mokrą podsufitkę zaraz przy uszczelce drzwiowej. Plastikowo-gumowa listwa do której domyka się szyba przednich drzwi jest prawdopodobnie nieszczelna. Patrząc od góry w okolicach gdzie mam przeciek odstaje od krawędzi dachu więcej niż powinna. Porównywałem z drugą stroną. W tym miejscu wyraźnie jakby się wypięła z mocowania.Próbowałem ją docisnąć ale ten element jest bardzo sztywny i nie podatny na takie delikatne sugestie. Czy ktoś wie jak to jest montowane? Jak to się zdejmuje, jak zakłada? Czego to się trzyma?
Ostatnio edytowano 31 sty 2008, 20:01 przez piterb73, łącznie edytowano 2 razy
- Od: 24 maja 2006, 22:30
- Auto: 323f BA 16V 1.5 1996r.
Wiem że na całej długości nie przylegają jednakowo. Porównywałem z drugą stroną. Ewidentnie w okolicy gdzie przedni słupek łączy się z dachem listwa odstaje dużo bardziej niż po przeciwnej stronie. W tym miejscy po deszczu podsufitka jest cała mokra.
piterb73 popraw temat na zgodny z regulaminem.
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
karambol napisał(a):oczywiscie jesli wogole posiadasz szyberdach
Nie posiadam. Wydaje mi sie, że dobrze zdiagnozowałem przyczynę teraz tylko pozostaje ją usunąć ale nie bardzo wiem jak to dziadostwo ruszyć żeby nie spaprać sprawy.
Co prawda u mnie nic nie przecieka ale bardzo irytuje mnie ta odstająca listwa. U mnie wygląda to tak, że w okolicach słupka przylega niemal, że całkowicie (nie ma szpary), natomiast w miejscu gdzie zaczyna się już dach jest przerwa, jakby rynienka na prawie centymetr. Byłbym skłonny uwierzyć, że to normalne gdyby nie to, że od strony pasażera ta przerwa jest mniejsza, przynajmniej o pół centymetra... Próbowałem docisnąć, uderzać, popychać, walić młotkiem gumowym przez szmatę – ani rusz
czy ktoś zna przyczynę dlaczego tak a nie inaczej to wygląda (niesymetrycznie). Jak to jest u Was? [/img]
- Od: 5 lut 2008, 01:01
- Auto: Mazda 323F BA '97 Z5 1.5 16V
Strona 1 z 1