Czy Mazda 323f BA posiada filtr kabiny(pyłkowy)??

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez ukaszekg » 5 maja 2008, 10:13

Pytanie jak w temacie. Posiadam takie auto i jak troszkę wilgotniej jest na zewnątrz to szyby parują bardzo mocno. Kolega mówił że to może filtr kabiny, ale gdzie mogę go znaleźć o ile wogóle w tym modelu występuje??
Z góry dziękuje za pomoc :)
Początkujący

Od: 4 lut 2008, 21:50
Auto: Mazda 6 Impresion 2004 2,3 166KM Hatchback

Postprzez JohnyBlaze » 5 maja 2008, 10:42

Na początku używaj zawsze opcji "szukaj" na forum,bo temat był wałkowany kilka razy.Niektóre modele posiadają ten filtr inne nie. Tutaj masz temat o tym http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... wpy%B3kowy poczytaj i sprawdź.u mnie okazało się,że go nie ma.
Forumowicz

Od: 15 lut 2008, 20:57
Auto: Mazda 323F BA 95r. 1.8 automat

Postprzez arekluk » 5 maja 2008, 14:36

Witam jestem nowy :) co do filtra to najlepiej sprawdzić to tak wkładasz głowe pod schowek pasażera i widzisz po prawej stronie białe pudełko i po lewej widzisz pudełko białe od sterowania nawiewem ( czyli środkowa konsola ) a po srodku masz albo bałe pudło czyli filtr kabinowy albo czarne zwężenie czyli brak filtra kabinowego (
prościej niemogłem (jak masz trzy buałe pudełka to te środkowe w nim jest filtr kabinowy :)
pozdrawiam .
Początkujący

Od: 2 maja 2008, 21:08
Auto: 323F 1.8 BA 95r.

Postprzez marcinkosky » 5 maja 2008, 19:55

JohnyBlaze napisał(a):Niektóre modele posiadają ten filtr inne nie

jak masz klime to masz (powinienes miec) filitr przeciw pylkowy
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Forumowicz