Robił to ktoś – nie chcę ciągnąc na siłę aby czegoś nie urwać. A może ktoś wie czy zmieszczę tam CB i czy w ogóle jest sens tą wnękę demontować?
Z góry dzięki za pomoc
Wnęka pod radiem – jak zdemontować
Strona 1 z 1
witam musisz podwazyc z lewej i z prawej strony po bokach i wyskoczy
a cb zmiesci sie lepiej sciagnij podlokietnik dwie śrubki po bokach i pociagnac do góry pozniej dwie srubki na dole i pociagnac lekko i masz wszystko rozebrane a miejsta jest full:) pozdrawiam
-
ripo
Dzięki za odpowiedz i radę. Jednak podłokietnika trochę mi szkoda bo tracę schowek no i podłokietnik
a plan mam taki żeby wsadzić CB właśnie w tą wnękę i podpiąć do centralnego głośnika używanego w tym momencie przez radio, a do radia podłączyć głośniki w przednich drzwiach (posiadam już) i głośniki w tylnych drzwiach (które dopiero dokupię – na razie jest tylko miejsce). Aktualnie mam właśnie do radia podpięte 3 przednie głośniki ale centralny i tak będę musiał wypiąć gdy podłączę tył (chyba że się mylę) i tu akurat idealnie wpasuje CB. Co sądzicie o tym? Może ktoś widzi jakąś lukę w moim rozumowaniu?

- Od: 11 lut 2008, 23:39
- Auto: Mazda 323F BA '97 1.5
chok popraw temat na zgodny z regulaminem.
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
ja mam własnie w tej wnence radio cb i spoko siedzi tylko musialem cos podlozyc bo latalo ale teraz jest ok!co do glosnikow to ine umiem ci poradzic jak zrobic. sam mam problem z cb bo gdy naciskam gruszke i chce cos zapytac na drodze strasznie piszmy mi wtedy w glosnikach takze uwazaj jak bedziesz to montowal zebys cos nie pokickal bo bedziesz musial wylaczac radio za kazdym razem jak bedziesz chcial o cos zapytac. u mnie wina lezy pewno w car audio mam mase do wzmaka z karoseri wzieta a nie od akuma i pewno cos z tym jest nie tak, bo cb zasilane mam z gniazda zapalniczki i chyba z tym cos jest nie tak hm..pozdro!!
- Od: 28 kwi 2008, 17:03
- Auto: mazda323f '97
KyRy napisał(a):chok popraw temat na zgodny z regulaminem
Sorki – jakoś tak z pośpiechu, mam nadzieje że teraz lepiej
daniel_w napisał(a):Co to za 3ci głośnik? Gdzie go masz?
Dziś rozebrałem kawałek auta i jak się okazało – nie mam centralnego głośnika, choć auto które oglądałem zanim kupiłem to właściwe miało taki głośnik (i to na pewno bo jako jedyny grał
sebastiano20 napisał(a):ja mam własnie w tej wnence radio cb i spoko siedzi tylko musialem cos podlozyc bo latalo ale teraz jest ok!co do glosnikow to ine umiem ci poradzic jak zrobic
Są specjalne uchwyty (koszt 35zł) aby wszystko ładnie wyglądało i nie latało
Sprawdzałem u mnie nie ma żadnego problemu z nadawaniem – nic nie piszczy i jest elegancko.
A tak w ogóle skoro masz CB w tej wnęce to co z głośnikiem? masz zewnętrzny? jak tak to gdzie go ulokowałeś?

- Od: 11 lut 2008, 23:39
- Auto: Mazda 323F BA '97 1.5
glosnik od cb mam normalnie w radiu cb, wewnetrzny to jest starszy model onwa nie 3k ten najnowszy tylko starszy, wiadmomo ze nie za glosno slychac ale da sie uzytkowac radyjko. ja wlasnie musze cos zrobic z tym piszczeniem o dzis np jadac nie wylaczylem radia samochodowego i moj glos jak pytalem o sciezke slyszalem w glosnikach
spoko usmialem sie jak nie wiem
musze podjechac do jakiegos szpeca.

- Od: 28 kwi 2008, 17:03
- Auto: mazda323f '97
Strona 1 z 1