Instalacja elektryczna – halogeny
1, 2
Mam pytanie czy w każdym aucie ( Mazdzie) jest fabryczna instalacja do halogenów w zderzaku? Wystarczy kupic halogeny i przełącznik czy trzeba bawić się w kabelki i przekażniki?
dusz obojętnych nie chce ani niebo , ani piekło..
- Od: 24 mar 2006, 10:39
- Auto: mazda 323P (BA) 1.5(88) Z5 98r
farciarz napisał(a):Jest napewno fabrycznie mocowana cała instalacja...zresztą mogę Ci przesłać cały schemat elektryczny....
-
mietek
Czy można prosić ten schemat elektryczny na maila. Byłbym bardzo wdzięczny. kubowiczm@o2.pl
-
Gość
w takim razie ja maly off topic ale:
gdy kupilem mx3 to halogeny przednie nie chodzily...nie bylo to dziwne bo pewnie zostaly odlaczone z powodu tego ze jeden byl zalany woda(nieszczelny). ja postaram sie go naprawic ale nie za bardzo wiedzialem jak byl podlaczony wiec podlaczylem szeregowo do halogenu z drugiej strony-dzialac dzialalo az do jakiegos czasu kiedy samo z siebie przestalo-dziwnym trafem teraz z tylu nawe przeciwmglowe niedzialaja nie wiem dlaczego?!
moje pytanie jak fachowo powinny byc te halogeny podlaczone i gdzie sa jakies za nie odpowiedzialne bezpieczniki/przekazniki etc... z gory dzieki!
gdy kupilem mx3 to halogeny przednie nie chodzily...nie bylo to dziwne bo pewnie zostaly odlaczone z powodu tego ze jeden byl zalany woda(nieszczelny). ja postaram sie go naprawic ale nie za bardzo wiedzialem jak byl podlaczony wiec podlaczylem szeregowo do halogenu z drugiej strony-dzialac dzialalo az do jakiegos czasu kiedy samo z siebie przestalo-dziwnym trafem teraz z tylu nawe przeciwmglowe niedzialaja nie wiem dlaczego?!
moje pytanie jak fachowo powinny byc te halogeny podlaczone i gdzie sa jakies za nie odpowiedzialne bezpieczniki/przekazniki etc... z gory dzieki!
- Od: 27 sty 2007, 19:50
witam ,czy mógłbym prosić o schemat elektryczny do 323f bg .z góry dziękuje i pozdrawiam gokers@interia.pl
HIGH POWER ,JAPAN POWER
- Od: 20 paź 2007, 09:24
- Auto: mazda 323f BG .rocznik 94.
ja też proszę o schemat do 323! mam wyłącznik,jutro chcę kupić halgenki- premo1@op.pl DZIĘKI
- Od: 17 sie 2007, 06:39
- Auto: 2 DE 63kW '09
Mam 323f BA kupiłem oryginalne halogeny z mocowaniami co do montarzu to nie ma problemu natomiast miałbym pytanie jak dostać sie i gdzie są kostki do wpięcia halogenów??? Czy ktos wie i mógłby udzielić wskazówki
Madzia jest jak ukochana kobieta : Zawsze piekna ale czasem kapryśna. Ale jak jej tego nie wybaczyć.....
?? 
- Od: 17 cze 2007, 09:10
- Auto: mazda 323f, BA, 1.8, rok 1997
davnes napisał(a):nikt nie wie gdzie są kostki do wpiecia halogenófff?
Od strony zderzaka są przywiązane do belki pod reflektorami, łatwo je znajdziesz – wyglądają jak na poniższej fotce:

W kabinie kostka ukryta jest pod zaślepką przycisku – u mnie (przed liftem) jest to obok włącznika tylnych przeciwmgielnych.
Wszystkie powyższe informacje znajdziesz w tym temacie.
- Od: 13 lip 2006, 16:45
- Auto: Mazda Xedos 6 CA '96 + KL 2.5 V6
witam serdecznie
czy macie może schemat elektryczny do 323f 1,5 '97r.
chcę podłączyć pilocika oraz sterownik światła wew
,ale przydałby się cały schemat
oto mój mail:
seeera@wp.pl
z góry dzięki

czy macie może schemat elektryczny do 323f 1,5 '97r.
chcę podłączyć pilocika oraz sterownik światła wew
,ale przydałby się cały schemat
oto mój mail:
seeera@wp.pl
z góry dzięki

-
seeera
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
www.zacharow.info – portfolio
www.zacharow.info – portfolio
- Od: 17 lis 2005, 00:24
- Auto: 323F BJ FP LPG
- Od: 13 gru 2007, 14:46
1, 2