Pomocy mokra podłoga
Strona 1 z 1
kubi2410 posmakuj ta ciecz.Moze to nornice sikaja
a powaznie to masz szyberek??|A antene masz na slupku??

a powaznie to masz szyberek??|A antene masz na slupku??
-
waldii
Mam szyberdach i antenę ale na dachu i to na pewno jest woda może gdzieś przy kolumnie kierownicy przecieka jest taka możliwość ?
- Od: 10 paź 2007, 16:51
- Auto: 323F BJ 2001 1.6 sport
Ja mialem podobnie okazalo sie ze mam zawalone kanaly ktorymi wchodzi zimne powietrze do kabiny(nie wiem do konca jak w twoim modelu wyglada takowy wlot) ale u mnie liscie zatkaly taka dziurke w odstojniku ktora byla odpowiedzialna za odprowadzenie wody na zewnatrz auta a nie z powietrzem do srodka auta...moze u Ciebie jest podobnie
[b]Swapy soft turbo...nie typowe przerobki samochodow... pisz...! specjalizacja OPEL MAZDA 323
http://hurtownicy.npx.pl/forum/index.php
http://hurtownicy.npx.pl/forum/index.php
- Od: 21 lut 2007, 18:00
- Auto: Mazda 323 BF B6T '88r.
Skoda Rapid 1.2 TFSI '16r.
126p '98r
nie mam pojęcia jutro jadę do mechanika dogadać sie na termin kiedy im samochód przyprowadzić i miejmy nadzieje znajda przyczynę i naprawia i pewnie trzeba będzie trochę zapłacić ale cóż nigdy nie wiesz jaki dostaniesz prezent przy zakupie mazdki
kubi2410 napisał(a):po deszczach mam mokrą podłogę po stronie kierowcy, mazda była uderzona w ten bok oprócz odpływu wody skąd może jeszcze sie tam woda dostawać POMOCY
Aktualnie przerabiam ten sam temat. Po nocy zaobserwowałem wodę w nogach kierowcy. Po zdjęciu wykładziny okazało się, że woda jest wszędzie, wypływa tylko przy dzwigni do otwierania bagażnika. Do środka dostaje się gdzieś w okolicach przedniej szyby i spływa do kabiny po przegrodzie. U mnie okazało się, że woda jest w aucie już dość długo. Podejrzewam przednią szybę (wiem, że puszcza w jednym miejscu) albo jakieś kanaliki. Dojdę przyczyny w przyszłym tygodniu, narazie susze.
WPI
- Od: 18 maja 2006, 23:08
- Auto: Panda 100 HP/czasem Mazda 6
Bardzo podobnie do mnie wygląda tak jakby po przegrodzie sie lało zobaczymy co stwierzdzą w zakładzie blacharskim we wtorek wstawiam auto
No i mazdka odebrana od mechanika okazało sie ze podłużnica sie troszkę po stłuczce porozchodziło i trzeba było ja uszczelnić zapewnił mechanik ze teraz będzie na pewno sucho na razie muszę poczekać na ładna pogodę żeby wszystko doschło potem zrobimy porządna kąpiel i poczekamy zobaczymy koszt naprawy 300zł
U mnie zatkane były odpływy w plastikowym podszybiu – woda gromadziła się tam i potem przelewała przez otwór (spory, taki z metalową siateczką), przez który wentylator zasysa do kabiny świeże powietrze (wentylator jest właśnie nad nogami pasażera).
Suchości w kabinie życzę i pozdrawiam!
Bartek
PS Mogły to być również kuny... U mnie są już podejrzane m.in. o wygryzanie wygłuszenia maski i wysysanie prądu z akumulatora...

Suchości w kabinie życzę i pozdrawiam!
Bartek
PS Mogły to być również kuny... U mnie są już podejrzane m.in. o wygryzanie wygłuszenia maski i wysysanie prądu z akumulatora...

- Od: 25 paź 2003, 21:13
- Auto: tymczasowo Civic
Strona 1 z 1