Wymiary kierunkowskazow z postojowkami

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez darekk86 » 18 sty 2008, 01:32

Witam
Potrzebuje wymiarow (szerokosc i wysokosc) tej listwy gdzie jest kierunkowskaz i postojowki w zderzaku przednim w 323F BA.
Zna ktos albo chce mu sie zmierzyc u siebie? :)
I jeszcze najlepiej ile cm zajmuje czesc pomaranczowa z kierunkiem, a ile postojowka.

Bede bardzo wdzieczny.

Pozdrawiam
Darek
Obrazek
Forumowicz

Od: 2 gru 2006, 20:58
Auto: C63 AMG Kombi + Fiat Bravo Psst... + Combo

Postprzez CrEsco » 19 sty 2008, 14:26

Wymiary: 296 x 53 (mierzone na wyjetym kierunkowskazie)

od lewej 194 (pomarancz) + 65 (postojowka) + 37 (do konca, sruba).

Nie mam juz rozklejonego to bym zmierzyl tobie bardziej dokladnie te przedziały od środka.
Pozdrawiam
CrEsco
Forumowicz

Od: 28 kwi 2007, 14:57

Postprzez darekk86 » 19 sty 2008, 14:57

ok, wielkie dzieki.
Wczoraj wlasnie juz dorwalem kierunek i go rozklejalem... Przerabane z tym jest. Nie wiem ile to trzeba gotowac zeby sie dalo rozkleic bez psucia. Ja sie wkurzylem i troche mi sie polamalo, ale to byl stary kierunek do wyrzucenia bo i tak mial mocowania ulamane.
Ale ten klej jest strasznie mocny, moze jak by to godzine gotowac to by puscilo latwiej. Musze cos wymyslec bo na nowych kierunkach juz bede musial to rozlozyc bez psucia :)
Obrazek
Forumowicz

Od: 2 gru 2006, 20:58
Auto: C63 AMG Kombi + Fiat Bravo Psst... + Combo

Postprzez CrEsco » 19 sty 2008, 15:12

Tez narazie rozklejalem na starym kierunku, a ze nie mialem takiego garnka zeby zmiescil sie w calosci to gotowalem wrzatek w czajniku i wlewalem do zatkanego zlewu – odczekiwalem dluzsza chwile i zaczynalem od srodka delikatnie nozem podwaza na wysokosci tego "dzynksa". Jak czulem ze juz nie idzie to spowrotem do wrzatku. Najgorzej mi sie rozklejalo przy laczeniach tam gdzie jest normalnie sruba <killer>

Nie wiem jak to bedzie z nowka kierunkiem czy klej w nowce jeszcze mocniej trzyma, nim sie za to zabiore to poczekam na żarowy by sprawdzic samemu jak to wogule wyglada.
Pozdrawiam
CrEsco
Forumowicz

Od: 28 kwi 2007, 14:57