gdzie najlepiej założyc jakiś mały wyłącznik do dociecia zapłonu

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez bleid » 7 sie 2007, 01:00

czy mozna na jakims bezpieczniku czy sa moze jakies lepsze miejsca ,by nie trzeba bylo robic duzych zmian w instalacji samochodu
Początkujący

Od: 6 sie 2007, 10:28

Postprzez bleid » 7 sie 2007, 12:24

:)
Ostatnio edytowano 25 sie 2007, 11:43 przez bleid, łącznie edytowano 1 raz
Początkujący

Od: 6 sie 2007, 10:28

Postprzez GofNet » 7 sie 2007, 22:57

W puszce, w kabinie (bodaj na dole) jest bezpiecznik, który możesz wyjąć i zamiast niego pyprowadzić dwa przewody, które będziesz ze sobą łączył przełącznikiem/włącznikiem. Na 1 jest zapłon, na 0 zapłonu brak. Tylko nie montuj jakiegoś chińskiego badziewia, bo się zdziwisz. Zanim założyłem alarm, miałem takie właśnie zabezpieczenie. Sterowanie było oparte o przełącznik dzwigienkowy (tzw. "kutasik").
Obrazek
     Po miesiącu pierwszy nie chciał rozłączać. No to zmieniłem go na większy (choć ten sam typ).
Obrazek
     Po dwuch miesiącach nie mogłem wrócić do domu z pracy. Auto po przejechaniu 200m z parkingu zgasło! Podniosłem maskę, sprawdziłem bezpieczniki, później te w kabinie i wszystko OK. Okazało się, że padł przełącznik i nie chciał tym razem załączać. Dopiero jak zastosowałem przełącznik kołyskowy – problem zniknął.
Obrazek

Pozdrawiam
..::GofNet::..
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
                           (v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl