Jak zdemontować zegary
Strona 1 z 1
Witam.Wreszcie kupiłem upragniona V6 i mam pytanie do wszystkich madrych forumowiczow.Jak dostac sie do licznika poniewaz chcialbym wymienic zarowki na led.Kiedys widzialem jak to zrobic krok po kroku ale nie zapisałem stronki.POMOZECIE.I nie wywalac odrazu tematu do kosza .
Dzieki
Nie pamietam dokladnie ale pierwszy raz tez sam sciagalem deske i spoko nie ma tam co urwac.Otworz schowek z lewej strony kierowcy tam jest pierwsza srubka,po prawej stronie chyba tez jest jedna pod tym plastikiem i pociag plastik do siebie.
Pozniej chwyc deske dwoma rekami nad zegarami i pociag w poziomie do siebie az wyskoczy,a pozniej do gory i trzymajac ja odpinaj po kolei kable od przelacznikow,pod kierownica;i od zegara awaryjnych i tylnej szyby.i to wszystko.Bedziesz zmienial kolor podswietlenia ?Przy skladani uwazaj na zaczep za tym schowkiem(widac go jak wsadzisz glowe pod kierownice) trzeba go dobrze wsadzic bo pozniej trudno przykrecic plastik.Powodzenia
Ps.popraw temat bo beda krzyczec i uzupelnij profil :miasto model mazdy.
Pozniej chwyc deske dwoma rekami nad zegarami i pociag w poziomie do siebie az wyskoczy,a pozniej do gory i trzymajac ja odpinaj po kolei kable od przelacznikow,pod kierownica;i od zegara awaryjnych i tylnej szyby.i to wszystko.Bedziesz zmienial kolor podswietlenia ?Przy skladani uwazaj na zaczep za tym schowkiem(widac go jak wsadzisz glowe pod kierownice) trzeba go dobrze wsadzic bo pozniej trudno przykrecic plastik.Powodzenia
Ps.popraw temat bo beda krzyczec i uzupelnij profil :miasto model mazdy.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Tak bedę zmieniał kolor podswietlania nie niebieski.Kupilem zarowki ledowe.To pierwsze moje zmiany.Lampy na tyl kupilem LEXSUS style ale niestety musze odesłac gdyz nie pasuja wtyki zarowek.Orginal ma pod skosem a tu mi przyslali lampy i sa prosto.No i zmienilem kierunki w blotnikach na chromy.Ale to poczatek zmian.Dzeiki za pomoc,chyba dam rade
- Od: 22 lis 2006, 14:41
- Auto: Mazda 323F 94' 204kkm 16V
Moja malutka >>
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=32785
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=32785
a czy jest możliwosć przełozenia z wersji po liftingu do tej starszej zegarów
??? bo mam mazde 323f ba z 95 roku i analogicze zegary a chciałbym cyfrowy licznik km ... mozna zrobic przekładke??
Strona 1 z 1