Mocowanie lusterka
Strona 1 z 1
Witam, mam problem z lewym lusterkiem w moim autku. Lusterko odstaje od góry, tak jakby puscilo jakies zamocowanie. Nie wiem jak się za to zabrać. Kiedys na forum czytałem, że lusterka są mocowane na 3 śruby, ale jak się do nich dobrać i gdzie one dokładnie się znajdują? Czy trzeba jakieś inne elementy lusterka albo drzwi rozebrać, żeby się tam dostać ? Proszę o odpowiedź.
- Od: 14 lut 2007, 23:09
- Auto: Mazda6 GH LF-VD
były:
Mazda 323F BA Z5
Seat Toledo II 1.9 TDI
Od strony wewnetrznej drzwi masz trójkątną zaślepke na lusterku, którą musisz podwazyc i wysunąć, tam są 3 śruby i pewnie jedna z nich się wylamala z lusterka wiec wykręć ja i wkręc większą czyli ciut dluższą i powinno być ok .Pprzynajmniej ja tak zrobilem i teraz jest sztywno
A poza tym użyj opcji szukaj
A poza tym użyj opcji szukaj
- Od: 24 lis 2006, 21:06
- Auto: 2x323F.BA.Z5.rok.98/ BA.BP.96
Używałem opcji szukaj, ale nie znalazłem dokładnego wyjaśnienia. Dzieki za informacje
były:
Mazda 323F BA Z5
Seat Toledo II 1.9 TDI
Heh tak zrozumiałem
) Jutro sie tym zajme. Pozdrawiam
były:
Mazda 323F BA Z5
Seat Toledo II 1.9 TDI
mihal85 napisał(a):Witam, mam problem z lewym lusterkiem w moim autku. Lusterko odstaje od góry, tak jakby puscilo jakies zamocowanie. Nie wiem jak się za to zabrać. Kiedys na forum czytałem, że lusterka są mocowane na 3 śruby, ale jak się do nich dobrać i gdzie one dokładnie się znajdują? Czy trzeba jakieś inne elementy lusterka albo drzwi rozebrać, żeby się tam dostać ? Proszę o odpowiedź.
trzeba bylo sie mnie pytac daleko nie masz ja swoje juz wymienialem
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
szkodnik_byd napisał(a):mihal85 napisał(a):Witam, mam problem z lewym lusterkiem w moim autku. Lusterko odstaje od góry, tak jakby puscilo jakies zamocowanie. Nie wiem jak się za to zabrać. Kiedys na forum czytałem, że lusterka są mocowane na 3 śruby, ale jak się do nich dobrać i gdzie one dokładnie się znajdują? Czy trzeba jakieś inne elementy lusterka albo drzwi rozebrać, żeby się tam dostać ? Proszę o odpowiedź.
trzeba bylo sie mnie pytac daleko nie masz ja swoje juz wymienialem
a jak mi ten plastik trojkatny odstaje na zewnatrz ?
cos peklo? przy mocowaniu sruby? bo widze jakas mate-gabke w srodku
joust.pl
WARSZTAT TARCZ
WARSZTAT TARCZ
- Od: 28 sty 2007, 23:25
- Auto: Mazda 323F BA (1.5 16V 1995r)
szkodnik_byd napisał(a):trzeba bylo sie mnie pytac daleko nie masz ja swoje juz wymienialem
Hehe, chciałem, ale zawsze wtrakcie rozmowy wylatuje mi to z głowy. Teraz jakbym miał jakiś problem z tym lusterkiem to sie zgłosze
były:
Mazda 323F BA Z5
Seat Toledo II 1.9 TDI
no to jedz do benka na biale blota oc ci cos poszuka za grosze 
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
Lusterko już zrobione. Niestety wyniknął mały problem, ale lusterko się trzyma. Śruba musiała być faktycznie ciut dłuższa i zaczęła ona "łapać" dopiero kiedy przebijała się na drugą stronę:/ Fakt, że nie przeiła się całkowicie, ale pojawiło się wybrzuszenie. No ale najważniejsze, że lusterko się już trzyma tak jak powinno:)
Gdzie dokładnie odstaje? Bo mi odstawała ta plastikowa zaślepka (ta gdzie wystaje bolec do regulacji lusterka) i musiałem jedną gumową uszczelke naciąć i kawałek jej wyciągnąć ze środka żeby nie odstawało.
pumeks napisał(a):a jak mi ten plastik trojkatny odstaje na zewnatrz ?
Gdzie dokładnie odstaje? Bo mi odstawała ta plastikowa zaślepka (ta gdzie wystaje bolec do regulacji lusterka) i musiałem jedną gumową uszczelke naciąć i kawałek jej wyciągnąć ze środka żeby nie odstawało.
były:
Mazda 323F BA Z5
Seat Toledo II 1.9 TDI
mihal85 napisał(a):Lusterko już zrobione. Niestety wyniknął mały problem, ale lusterko się trzyma. Śruba musiała być faktycznie ciut dłuższa i zaczęła ona "łapać" dopiero kiedy przebijała się na drugą stronę:/ Fakt, że nie przeiła się całkowicie, ale pojawiło się wybrzuszenie. No ale najważniejsze, że lusterko się już trzyma tak jak powinno:)pumeks napisał(a):a jak mi ten plastik trojkatny odstaje na zewnatrz ?
odstaje ta gorna czesc trojkata plastikowego (na zewnatrz auta), mniej wiecej do 1/3 wysokosci
joust.pl
WARSZTAT TARCZ
WARSZTAT TARCZ
- Od: 28 sty 2007, 23:25
- Auto: Mazda 323F BA (1.5 16V 1995r)
Strona 1 z 1