Jak najlepiej zakonserwować podwozie na zime? proszę o rady
1, 2
Witam mam takie pytanie jak najlepiej zakonserwować podwozie na zime w mojej Madzi,czy robic to samemu czy lepiej oddac madzie w rece specjalistów? Jezeli jest ktos z krakowa i zna takowych to prosze piszcie.Z góry dzieki . Pozdrawiam
–=Adex=–
- Od: 25 paź 2006, 15:11
- Auto: mazda 323C (BA)1.5 16V 1995r
Lepiej oddaj do specjalisty tylko uważaj na pseudospecjalistów którzy zrobią ci to za 150-200 zł bo bitexem albo smołą to sam możesz sobie pomazać. U specjalisty porządnego oczywiście najpierw całe podwozie ci oczyszczą, usuną korozję i wszystko zagruntują i zabezpieczą a u lichwiarzy nawalą bitexu albo smoły na błoto z którym przyjechałeś i będziesz miał na wiosnę zgniłą podłogę pokrytą smołą od spodu
Moja błękitka: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27058 Sprzedam Fotele
- Od: 10 paź 2006, 12:43
- Auto: 323 Sedan BG 1,7D PN 1991r.
Ja niedługo bede zabezpieczał moją Mazde koło Piaseczna w warsztacie jak sie dobrze spiszą to bede mógł polecać ale to dopiero po połowie miesiąca
Jeżeli jest dobrze zrobione to jeździsz kilka lat bo to jest coś w rodzaju gumy na podwozie więc ważne tylko żeby było położone na suche i oczyszczone podwozie
Bullitt – daj prosze znac jak tylko odbierzesz auto zakonserwowane.
Napisz jak fachowcy to zrobili..czy jestes zadowolony ... i ile zaplaciles.
Moze bedziesz wiedzial czym zabezpieczali auto...
Daj znac
Pozdrawiam
Radi
Napisz jak fachowcy to zrobili..czy jestes zadowolony ... i ile zaplaciles.
Moze bedziesz wiedzial czym zabezpieczali auto...
Daj znac
Pozdrawiam
Radi
u mnie pewnie wyjdzie drożej niestety bo samochód nie jest młody wiec są już wżery w podwoziu ale ja dopiero w drugiej połowie miesiąca oddaje samochód wiec raczej po 20-tym bede coś więcej wiedział
KosteK napisał(a):Mam w Siewierzu takiego jednego fachowca. Jestem do niego umówiony za tydzień. Zdążyłem już omówić szczegóły – auto stawiam na 3 dni. Czyści, gruntuje, konserwuje cały spód + nadkola + profile zamkniete. 250zł z materiałami.
Tylko tyle?? Też bym chciał
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
KosteK napisał(a):Czyści, gruntuje, konserwuje cały spód + nadkola + profile zamkniete. 250zł z materiałami.
Tanio. W Cze-wie za to samo 400zl...
Ja mam to za soba – sam przerabialem temat miesiac temu
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
KosteK napisał(a):Mam w Siewierzu takiego jednego fachowca. Jestem do niego umówiony za tydzień. Zdążyłem już omówić szczegóły – auto stawiam na 3 dni. Czyści, gruntuje, konserwuje cały spód + nadkola + profile zamkniete. 250zł z materiałami.
Nie chce źle wróżyć ale tu mi pachnie raczej smołą lub bitexem, ja bym się bał za tak małą kwotę zostawić samochód. Same dobre materiały kosztowały będą pewnie z 40% tej sumy a roboty jest sporo i napewno powinno wyjść drożej, u mnie gdzieś słyszałem że i za 150 zł to robią ale to straszne jest bo tylko walą bitex albo jakąś smołe, że z zewnątrz czarno ale aż sie lepi cały spód a pod spodem gnije, więc lepiej z takimi uważać. U mnie mówili że wyjdzie około 500 zł razem z materiałami, ale wiem też że po oczyszczeniu całości będe wezwany do warsztatu żeby zobaczyć stan faktyczny podwozia i dopiero potem będzie położone zabezpieczenie, więc jeżeli pod spodem będzie więcej roboty to może być drożej nawet ale będzie pewna robota. A i jeszcze jedno przy takim zabezpieczaniu pamiętajcie o pokryciu środkiem zabezpieczającym także wnętrza drzwi, gdyż często jest to zaniedbywane a potem od dołu w środku zakrada się rudy intruz.
Nie twierdze że za 250 zł zrobią źle ale wole was wszystkich przestrzec przed tym bo za jakiś czas możecie być bardzo zawiedzeni (oby nikt z nas faktycznie tego nie doświadczył
Sam przerabiałem ten temat i idzie 3 litry środka do przekrojów i 5 litrów na podwozie wiec sami możecie sobie policzyć ile zostaje na robociznę
a pracy jest naprawdę dużo
. Pozdrawiam
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
-
H2
czesc,
Konserwowalem ok. 2 mies temu samochod, mialy byc zrobione drzwi i progi od srodka plus podwozie. Podwozie wygladalo na zrobione ladnie ale dzisiaj zdjalem boczek z drzwi bo mi sie silownik centrala przycial i zauwazylem ze nie ma w drzwiach tego czarnego czym jest zakonserwowane podwozie! Dzwonie do goscia a on mi mowi ze drzwi i progi zakonserwowal bezbarwnym, "tlustym" srodkiem, bo tem od podwozia sie nie robi bo bym sie zatrul.
Zetkneliscie sie z taka "bezbarwna" konserwacja? Czy gosc se leci i robi ze mnie glupka?
pozdrowienia
Konserwowalem ok. 2 mies temu samochod, mialy byc zrobione drzwi i progi od srodka plus podwozie. Podwozie wygladalo na zrobione ladnie ale dzisiaj zdjalem boczek z drzwi bo mi sie silownik centrala przycial i zauwazylem ze nie ma w drzwiach tego czarnego czym jest zakonserwowane podwozie! Dzwonie do goscia a on mi mowi ze drzwi i progi zakonserwowal bezbarwnym, "tlustym" srodkiem, bo tem od podwozia sie nie robi bo bym sie zatrul.
Zetkneliscie sie z taka "bezbarwna" konserwacja? Czy gosc se leci i robi ze mnie glupka?
pozdrowienia
WOZI
1, 2