Po drugie: Gdzie u Was znajduje się wskazówka paliwa gdy zapala się kontrolka rezerwy? Początkowo myślałem, że mi po prostu nie działa, ale dzisiaj zapaliła się gdy wskazówka dotarła do ostatniej kreski (gdzie myślałem, że bak już pusty). Wierzyć, że wtedy jest jeszcze te 8-9 litrów paliwa czy zepsuty czujnik raczej?
Ponownie: Kontrolka rezerwy paliwa
Strona 1 z 1
Po pierwsze: Witam, bo to mój pierwszy post (autko kupione miesiąc temu
)
Po drugie: Gdzie u Was znajduje się wskazówka paliwa gdy zapala się kontrolka rezerwy? Początkowo myślałem, że mi po prostu nie działa, ale dzisiaj zapaliła się gdy wskazówka dotarła do ostatniej kreski (gdzie myślałem, że bak już pusty). Wierzyć, że wtedy jest jeszcze te 8-9 litrów paliwa czy zepsuty czujnik raczej?
-
rono
Nie zjezdzac do takiego poziomu 
A sama kreska zjeżdza prawie do samego "E" i wtedy jest dnooooo. Jak dojzdza Ci do ostaniej to tankowac.
A rezerwa w tych samochodach swieci sie kiedy jej sie spodoba:)
A sama kreska zjeżdza prawie do samego "E" i wtedy jest dnooooo. Jak dojzdza Ci do ostaniej to tankowac.
A rezerwa w tych samochodach swieci sie kiedy jej sie spodoba:)
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
A to dziwię się arafal że u Ciebie dno w pozycji E dlatego, że ja wielokrotnie zjeżdżałem poniżej E I to nawet do 4mm około i auto odpalalo i jeździło także jest tam jeszcze sporo paliwa. Wg instrukcji niemieckiej która ja posiadam to jest w pozycji E około 6l paliwa.
Sluchaj raz udalo mi sie zejsc do takiego stanu i auto postawilem pod gorke i nie zapalilo.. A ze mam Lpg to olalem temat , odpalilem na Lpg i pojechalem zalac PB. Od tamtej pory nie dopuszczam ,zeby wskaznik probowal zejsc 2-3mm ponizej 1/4 zbiornika 
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Strona 1 z 1