witam,
w mojej maździe 323 nie działają przednie światła przeciwmgielne. Zacząłem więc od sprawdzenia najprostszych rzeczy czyli bezpieczników i żarówek. Okazało się jednak że zarówno bezpieczniki jaki żarówki są ok. Zacząłem więc szukać dalej i zauważyłem że przy włączaniu tylnych świateł przeciwmgielnych słychać charakterystyczne przełączenie wydobywający się z prawej części auta. Niestety przy włączaniu przednich świateł przeciwmgielnych tego kliknięcia już nie słychać. Mimo to na desce rozdzielczej zapala się kontrolka od przednich świateł pm. Być może ktoś z forumowiczów będzie umiał wskazać mi w czym tkwi problem i jak go rozwiązać.
światła przeciwmgielne nie działają
Strona 1 z 1
Po prawej stronie (symetrycznie do skrzynki bezpieczników) znajdują się przekaźniki czy jakoś tak zwane rzeczy
i tam szukaj, nie powiem Ci tylko który to jest dokładnie.
Żyj szybko, umieraj młodo i ładnie wyglądaj w trumnie.
tel. 693 153 844
tel. 693 153 844
- Od: 12 lut 2010, 11:52
- Auto: NAJPIERW 323F 1.5 16V
PÓŹNIEJ マツダ 323F BA 2.0 V6 24V
TERAZ OOOO A6 C6 2.4 V6
Niestety ze względu na pracę nie miałem czasu zająć się tym problemem. Na szczęście teraz mam kilka dni wolnych i postanowiłem zająć się tym. Udało mi się wczoraj dostać do tych przekaźników o których pisał olik110 i zidentyfikowałem ten, który odpowiada za tylne światła przeciwmgielne. Jest to ta czarna kostka widoczna na dole. Moje pytanie brzmi jednak czy za przednie przeciwmgielne odpowiada ten sam przekaźnik oraz czy to możliwe że jest on uszkodzony skoro tylne światła działają prawidłowo?
- Od: 23 lut 2010, 11:23
- Auto: Mazda 323 S BA (1997r.) 1.5
Mazda 6 2006r, 2.0 diesel (121KM)
Strona 1 z 1