Witam mam pytanko, bede na przyszly rok oddawal na blacharke mojego autko chodzi o ryse, i dwa male elemnty rdzy ... i wlasnie chodzi mi tez o progi ale tez i przy okazji o konserwacje podwozia...
1.czy konserwacja podwozia to wchodzi tez w sklad konserwacja progow ?
2. czy konserwacja podwozia w samochodzie 14/15 letnim ma sens?
3. czy przez konserwacje podwozia moga mi uszkodzic zawieszenie ?
pytanie o blacharke
Strona 1 z 1
Ad. 1. to już kwestia ustalenia
Ad. 2. Jesli masz nim jeszcze pojeździć, to nic nie stoi na przeszkodzie. ja robiłem w to lato konserwacje. Możesz sobie foty pooglądać.
Ad. 3. Jak się bardzo postarać, to wszystko można zepsuć. Ale tak normalnie to nie.
Ad. 2. Jesli masz nim jeszcze pojeździć, to nic nie stoi na przeszkodzie. ja robiłem w to lato konserwacje. Możesz sobie foty pooglądać.
Ad. 3. Jak się bardzo postarać, to wszystko można zepsuć. Ale tak normalnie to nie.
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
trzeba się przyłożyć, dobrze oczyścic ogniska rdzy ,n zablokować dalszy rozwój rudej dostępnymi preparatami antykorozyjnymi zagruntować podkładem o podobnym działaniu do antykorozyjnego który blokuje atlenianie się i na to jakaś warstwa baranek, bitex, blachgum itp itd taka konserwacja utrzyma się do 3 lat . oczywiście na bierząco można jakieś niedoskonałości korygować w czasie użytkowania. trzeba pamiętać aby przy czyszczeniu ognisk korozji czyścić tyle ile potrzeba aby zostało jak najwięcej originalnej konserwacji 
a myślałem że samemu prace przeprowadzisz 
Do zabezpieczenia polecam przywrócenie na bok. Ja właśnie tak robiłem ze swoją. Wtedy jest najlepszy dostęp.
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
a ja się dzisiaj nadziałem na kolesia i mam do roboty auto też będe malował ale powłokę zewnętrzną masakra 
Strona 1 z 1