Światło biegu wstecznego
Strona 1 z 1
Witam,
czy jesteście zadowoleni z tego jak świeci światło biegu wstecznego, ostatnio miałem nieprzyjemność cofać w nocy w miejscu gdzie nie było oświetlenia, wrzuciłem wsteczny, patrzę do tyłu a tam ciemno jakby to światło nie działało, specjalnie wyszedłem z samochodu żeby sprawdzić czy działa
okazało się, że działa i to nawet mocno świeci co nie przekłada się na oświetlenie otoczenia,
zacząłem się zastanawiać czy nie można by jakoś tego poprawić
Może komuś z was też to przeszkadza i ma jakiś pomysł jak to poprawić ?
czy jesteście zadowoleni z tego jak świeci światło biegu wstecznego, ostatnio miałem nieprzyjemność cofać w nocy w miejscu gdzie nie było oświetlenia, wrzuciłem wsteczny, patrzę do tyłu a tam ciemno jakby to światło nie działało, specjalnie wyszedłem z samochodu żeby sprawdzić czy działa
okazało się, że działa i to nawet mocno świeci co nie przekłada się na oświetlenie otoczenia,
zacząłem się zastanawiać czy nie można by jakoś tego poprawić
Może komuś z was też to przeszkadza i ma jakiś pomysł jak to poprawić ?
To raczej nie wyjątek, że u Ciebie świeci słabo. U mnie też szału nie ma, ale nie przeszkadza mi to zbytnio.
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
Dokladnie tak. U mnie tez swiatlo swieci bez szalu ale da sie przezyc , moze poprostu ta szybka gdzie wychodzi swiatlo zabrudzila sie Tobie sprobuj ja jakos przeczyscic
- Od: 14 wrz 2011, 18:56
Można spróbować wstawić żarówkę halogenową z trzonkiem BA15S.
Produkuje coś takiego Narva i Bosma.
Bosma 20W powinna świecić lepiej niż standardowa 21W (halogen ma większą sprawność).
Narva robiła mocniejszą wersję (35W i 50W) – te będą świecić dużo mocniej, istnieje jednak ryzyko przeciążenia włącznika w skrzyni lub przegrzania lampy przy dłuższej pracy.
Gdyby ktoś wiedział, gdzie można kupić żarówki Narva BA15S 35W, proszę o info.
Produkuje coś takiego Narva i Bosma.
Bosma 20W powinna świecić lepiej niż standardowa 21W (halogen ma większą sprawność).
Narva robiła mocniejszą wersję (35W i 50W) – te będą świecić dużo mocniej, istnieje jednak ryzyko przeciążenia włącznika w skrzyni lub przegrzania lampy przy dłuższej pracy.
Gdyby ktoś wiedział, gdzie można kupić żarówki Narva BA15S 35W, proszę o info.
- Od: 9 sie 2009, 11:58
- Auto: Było: 323F BA 1,5 edition 1998
Jest: Honda Accord
na pewno na allegro są:
tylko ciekaw jestem czy ona się tam zmieści na długość
- Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/z02-zarowka-halogenowa-ba15s-35w-12v-narva-stop-i2104701622.html
tylko ciekaw jestem czy ona się tam zmieści na długość
Ja myślałem żeby wsadzić drugie jak w wersji Japońskiej...
Tyle że co ze światłem przeciwmgielnym :/ gdzieś być musi...
Jak to prawnie wygląda?
Może lepiej czujniki parkowania
ew. kamere
Tyle że co ze światłem przeciwmgielnym :/ gdzieś być musi...
Jak to prawnie wygląda?
Może lepiej czujniki parkowania

kropekm napisał(a):a czy przypadkiem tylne światło przeciwmgłowe nie musi być po lewej stronie
Przecież w maździe fabrycznie jest po lewej. A poza tym dużo samochodów ma po obydwu stronach.
kropekm napisał(a):to wiem, tylko że na zdjęciu jest na środku
No tak, nie zwróciłem uwagi

Zdjęcie z przeciwmgielnym w środku to photoshop i moja wyobraźnia...
ale ogólnie to przepisy swoje a praktyka swoje...
przednie kierunkowskazy ludzie robią na pomarańczowo jak w Japonii a tam są postojówki które muszą być białe i już przeglądu nie powinien przejść...
podejrzewam że jeździ w Polsce też trochę takich z dwoma wstecznymi i bez przeciwmgielnych...
A może by tak wrąbać przeciwmgielne w to wgłębienie na dole zderzaka??? Może być z lewej jak trzeba
ale ogólnie to przepisy swoje a praktyka swoje...
przednie kierunkowskazy ludzie robią na pomarańczowo jak w Japonii a tam są postojówki które muszą być białe i już przeglądu nie powinien przejść...
podejrzewam że jeździ w Polsce też trochę takich z dwoma wstecznymi i bez przeciwmgielnych...
A może by tak wrąbać przeciwmgielne w to wgłębienie na dole zderzaka??? Może być z lewej jak trzeba

Zdjęcie z przeciwmgielnym w środku to photoshop i moja wyobraźnia...
a ja zastanawiałem się, dlaczego tak krzywo to światełko
w sumie to chyba wolałbym przeciwmgłowe normalnie w klapie, a wsteczne gdzieś fajnie ukryć, np. w tym zagłębieniu w zderzaku jakąś listwę świecącą
kropekm napisał(a):a czy przypadkiem tylne światło przeciwmgłowe nie musi być po lewej stronie
Nie musi. Niektóre auta mają fabrycznie na środku, np Peugeot 206 ma na środku, w zderzaku.
- Od: 9 sie 2009, 11:58
- Auto: Było: 323F BA 1,5 edition 1998
Jest: Honda Accord
Strona 1 z 1