Witam.
Szukam włącznika halogenów do mojej efki (polift) i znalazłem przycisk od 323C, na oko wygląda tak samo, ale sprzedawca nie był w stanie potwierdzić. Będzie coś takiego pasować?
fotka z C: http://photos02.allegroimg.pl/photos/oryginal/932/88/00/932880097_5
Przyciski z 323C (98) = 323F (98) ?
Strona 1 z 1
to czy pasuje zależy od kostki z tyłu a nie przycisku z przodu
który przełącznik dokładnie jeszcze
przeciwmgielne przód ma białą 4 pinową kostkę
a przeciwmgielne tył mają żółtą ? pinową nie pamiętam ile ale coś koło 4-5
który przełącznik dokładnie jeszcze
przeciwmgielne przód ma białą 4 pinową kostkę
a przeciwmgielne tył mają żółtą ? pinową nie pamiętam ile ale coś koło 4-5
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29
- Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'
Chodzi oczywiście o włącznik przednich halogenów (tylne zwykle są wszędzie i łatwo taki przycisk dostać). Więc chodzi o to czy przycisk od 323C przednich bedzie miał taką samą kostkę co u mnie, bo jakoś nie chce mi się przerabiać przycisku od tylnych (co już gdzieś tu na forum było). Poza tym dobrze żeby i front pasował 
Chętnie bym zaryzykował, ale za drogo wołają za tek przycisk na razie, zobaczę co odpiszą.
Chętnie bym zaryzykował, ale za drogo wołają za tek przycisk na razie, zobaczę co odpiszą.
- Od: 22 lut 2010, 11:38
- Auto: Mazda3 BK '06 LF, top sport
to niech gość zrobi zdjęcie przycisku z tyłu od strony kostki jeżeli będzie na 4 piny biała, to powinno pasować
a rozebranie deski żeby zobaczyć kostkę to raptem 5 min roboty i 2 śrubki do odkręcenia i będziesz miał pewność
ale na 90% będzie pasować np z mx-6 wziąłem włącznik podpiąłem i bangla jak trzeba
a rozebranie deski żeby zobaczyć kostkę to raptem 5 min roboty i 2 śrubki do odkręcenia i będziesz miał pewność
ale na 90% będzie pasować np z mx-6 wziąłem włącznik podpiąłem i bangla jak trzeba
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
15,95 – Kąkolewo 14'
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29
- Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'
Majki88 napisał(a):2 śrubki do odkręcenia i będziesz miał pewność
Po lifcie musisz odkręcić aż 4 śrubki aby dostać się do włączników
Ale wracając do tematu, ten sam przycisk od świateł przeciwmgielnych pasuje do:
323F/C BA
323S/P BH
626 GE/MX-6 GE
Oraz i inne przyciski...
Mazda 323F BA 1.8 16V BP '98
Witam, mam taki problem. Dzisiaj rozebrałem deskę rozdzielczą w celu sprawdzenia włącznika ogrzewania tylnej szyby i okazał się ok. Gdy chciałem złożyć już deskę, okazało się że nie mam wtyczki do włącznika halogenów, tylko zwykłe 4 kabelki (2 niebieskie z tego jeden z białym paskiem i 2 czerwone z tego jeden z czarnym paskiem). Nie wiem jak je z powrotem podłączyć. Próbowałem na różne sposoby, ale albo włącznik w ogóle nie działa, albo jak już działa to podświetlanie włącznika ciągle świeci, a powinno się zmieniać bo w włączniku są dwie żarówki. Wygląda to mniej więcej tak:
Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro
Na włączniku jest podana firma Ford, pewnie poprzedni właściciel zmieniał przełącznik.
Będę wdzięczny za pomoc !

Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro
Na włączniku jest podana firma Ford, pewnie poprzedni właściciel zmieniał przełącznik.
Będę wdzięczny za pomoc !
Jestem w trakcie doprowadzania do ładu mojej madzi.
- Od: 13 gru 2011, 12:55
- Auto: Mazda 323f BA 1.5 KAT 1996
Może inaczej zapytam. Kto wie od czego jest każdy z czterech kabelków wychodzących na włącznik halogenów przednich ? 2 niebieskie i dwa czerwone z tego jeden z czerwonych i jeden z niebieskich ma pasek, odpowiednio czarny dla czerwonego i biały dla niebieskiego. Chodzi mi żeby mi powiedzieć który to plus który to minus który to plus od stacyjki itp. wszystko co wiecie. Wtedy powinienem sobie poradzić. Dzięki za odpowiedzi.
Jestem w trakcie doprowadzania do ładu mojej madzi.
- Od: 13 gru 2011, 12:55
- Auto: Mazda 323f BA 1.5 KAT 1996
Strona 1 z 1