No właśnie – czy w reflektorach silniczki regulacji wysokości można między sobą zamienić?
Czy w miejsce koito da się zamontować silniczek bosch'a?
Pomijam teraz inne podłączenie elektryczne – chodzi mi TYLKO o sam montaż mechaniczny.
Problem z ustawieniem lamp przednich
1, 2
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Nie da rady zamienić ponieważ silniczki różnią sie budową,zerknij sobie w EPC ze jest widoczna różnica.
-
Lantis 89
Marek 161BD081 napisał(a):teyot napisał(a):A czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć która śruba jest do czego? Chodzi mi konkretnie o ustawienie soczewek "góra-dół"![]()
Foto przedstawia reflektor prawy – do regulacji światła mijania (góra – dół) służy ta skrajna prawa śruba.
W reflektorze lewym analogicznie jest to "lewa" śruba
Powodzenia!
P.S. .... i uzupełnij profil!
Dziękuje za odpowiedź
Zajrzałem tam do siebie i okazało sie że nie mam tej skrajnej śruby jak widnieje na zdjęciu. Mam za to taki metalowy krążek z zębatką (po środku jest nacięcie na śrubokręt krzyżakowy – a przynajmniej tak to wygląda). Myślę, że docelowo moje lampy są pod elektryczne silniczki, których niestety nie mam
Mam nadzieje, że mimo to mogę delikatnie tymi krążkami kręcić i nic nie popsuć?

Tak one mniej więcej wyglądają.. tylko że w to puste miejsce (gdzie powinna być skrajna śruba) jest ten krążek z zębatką.
Pozdrawiam
Tomek
-
teyot
Lampa jak jest pod regulację elektryczną to i tak ma śruby do podnoszenia i opuszczania, gdyby nie było tych śrub w lampach z regulacją elektryczną to bym sobie chyba w łeb strzelił bo lampy świeciły metr przed auto a regulacja elekt. nic nie dawała jedynie sobie jeszcze opuścić mogłem 
Witam Wszystkich bardzo serdecznie.!
To mój pierwszy post na tym forum.
Szukam śruby regulującej światła mijania góra-dół i okazuje się że tej śruby nie ma. Wszystkie inne są (trzy sztuki na reflektor).
Regulacja silniczkiem jest. Ale reflektory świecą mi maksymalnie 3 metry przed auto.
Po śrubie regulacyjnej został jednak taki wystający element widoczny na zdjęciach:
http://chomikuj.pl/Image.aspx?id=1094264157
http://chomikuj.pl/Image.aspx?id=1094279397
Gdy go wciskam to reflektor idzie troszkę do góry jednak nieznacznie ledwo ledwo
Pewnie trzeba go obrócić ale wolę zapytać. Dodam, że dostęp jest strasznie ograniczony.
To mój pierwszy post na tym forum.
Szukam śruby regulującej światła mijania góra-dół i okazuje się że tej śruby nie ma. Wszystkie inne są (trzy sztuki na reflektor).
Regulacja silniczkiem jest. Ale reflektory świecą mi maksymalnie 3 metry przed auto.
Po śrubie regulacyjnej został jednak taki wystający element widoczny na zdjęciach:
http://chomikuj.pl/Image.aspx?id=1094264157
http://chomikuj.pl/Image.aspx?id=1094279397
Gdy go wciskam to reflektor idzie troszkę do góry jednak nieznacznie ledwo ledwo
Pewnie trzeba go obrócić ale wolę zapytać. Dodam, że dostęp jest strasznie ograniczony.
Ostatnio edytowano 18 paź 2011, 16:15 przez kubu4891, łącznie edytowano 3 razy
- Od: 15 paź 2011, 19:20
- Auto: Mazda 323F 95r. 280000km
Mazda 626 FS 99r. 180000km
no niestety ktoś pozbawił reflektora śruby regulacyjnej. ale nic straconego bo mozesz obracając tą wystającą cześcią wyregulować lampe, będzie cieżko i trudno ale sie da:)
mazda 323s 1.5 `95 --> mazda 323f 1.5 `95
- Od: 7 gru 2008, 17:52
- Auto: Mazda 323f 1.5 BA
A ja niestety muszę ustawić jakoś światła drogowe... jedna (prawa) świeci z 3m przed autem a druga bije gdzieś po koronach drzew i do tego tak jakby za bardzo w lewo... . Na szczęście światła mijania ustawione są perfekcyjnie...
Podpowie ktoś co i jak?? Bo niestety autem jeździ moja narzeczona i tylko w weekend mogę chwilę po pracy podłubać...
Podpowie ktoś co i jak?? Bo niestety autem jeździ moja narzeczona i tylko w weekend mogę chwilę po pracy podłubać...
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Światła drogowe mają taką samą regulację jak i światła mijania więc śrubokręt tylko będzie ci potrzebny.
Zanim jednak zaczniesz regulować to sprawdź czy żarówki właściwie siedzą w oprawkach
Zanim jednak zaczniesz regulować to sprawdź czy żarówki właściwie siedzą w oprawkach
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
witam ja mam podobny problem jak w tytule lampy nie reagują na kręcenie czy da sie to jakoś naprawić bo lampy działaja wiec szkoda kase marnowac na nowe
po za tym odkręciłem lampy pokręciłem tymi śrubami nasmarowałem te zębatki przy tych śrubach i nic
nie rozbierałem człej lampy bo czas nie pozwolił ale nie wiem czy da sie naprawic i czy da sie dostac ewentualnie zepsute części
- Od: 8 mar 2011, 20:57
- Auto: mazda 323f BA 1.5 16v
1, 2