Podgrzewanie lusterek nie dziala
1, 2
Witam, czy ktoś z Was zabierał się za podgrzewanie lusterek w w/w aucie? Fabrycznie mam lusterka manualne i niepodgrzewane i postanowiłem, że sobie zrobię podgrzewanie za pomocą przyklejenia odpowiedniej ilości rezystorów mocy. Moje pytanie, czy ktoś rozbierał lusterka w Mazdzie 94' – 98' ? Dużo tam jest miejsca żeby zmieścić te rezystory (grubość ok 1cm) ? Jak je najłatwiej rozebrać?
- Od: 25 gru 2007, 14:05
- Auto: 323F BA 1,5 94'
nie lepiej przeznaczone do tego celów maty grzewcze?
Nie baw się w żadne rezystory. Mata kosztuje kilka zł.
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
Dzięki Panowie, rzeczywiście lepszym wyjściem będzie mata (5zł/szt na allegro). Postaram się nie zbić szkła przy wyjmowaniu
Większym problemem będzie poprowadzenie zasilania, bowiem nie mam elektrycznych lusterek i nie mam wyprowadzonej kostki z zasilaniem.
- Od: 25 gru 2007, 14:05
- Auto: 323F BA 1,5 94'
Witam, ostatnio zalozylem sobie elektryczne lusterka (pogdrzewane na 5 kabli) cale wiazki w dzwiach wymienilem i sterowanie lusterek dziala elegancko prawe jak i lewe natomiast mam problem poniewaz lusterka nie grzeja gdy wlacze ogrzewanie tylnej szyby ( szyba tylna dziala).Popatrzylem i w dzwiach przy lusterkach nie dochodzi prad po prawej i po lewej stronie, bezpiecznik m.def caly i tu pytanie co moze byc przyczyna?
Moze to wina wlacznika podgrzewania tylnej szyby ? tyle ze szyba dziala lusterka nie;/

- Od: 28 lip 2010, 12:30
- Auto: Mazda 323f Ba 1.5 16v
Z tego co wiem, to obok sterownika od zamka centralnego brakuje przekaźnika do podgrzewania lusterek. Tam przy nogach pasażera.
Zerknijcie tutaj, tu jest schemat:
http://www.forum.323-klub.pl/viewtopic.php?f=17&t=3005
http://www.forum.323-klub.pl/viewtopic.php?f=17&t=3005
Patrząc po schemacie, to najzwyklejszy z jednym stykiem NO. I z tego co widzę w katalogu, to jest identyczny jak przekaźnik klaksonu.
tak sobie czytam i myślę.........że skoro kolega wymieniał całą wiązkę w drzwiach to znaczy, że poprzednia nie była przystosowana do elektrycznych lusterek, a co za tym idzie może (tak na prosty rozum biorąc) od włącznika ogrzewania tylnej szyby do kostki w słupku nie jest poprowadzony przewód ? wiązka od drzwi do słupka jest przystosowana ale wiązka od słupka do włącznika może nie ? ja bym najpierw to sprawdził 
Żyj szybko, umieraj młodo i ładnie wyglądaj w trumnie.
tel. 693 153 844
tel. 693 153 844
- Od: 12 lut 2010, 11:52
- Auto: NAJPIERW 323F 1.5 16V
PÓŹNIEJ マツダ 323F BA 2.0 V6 24V
TERAZ OOOO A6 C6 2.4 V6
Sprawa rozwiazana w slupku kolo nog pasazera powinny byc dwa takie przekazniki jak na zdjeciu jeden nie wiem od czego jest ale jeden mam a druga czarna kostka jest wolna i tam ma byc taki sam przekaznik i lusterka grzeja faktycznie mialem brak przekaznika reszta okablowania jest jak widac 
Zdjecie:

Zdjecie:

Wojciks napisał(a):Sprawa rozwiazana w slupku kolo nog pasazera powinny byc dwa takie przekazniki jak na zdjeciu jeden nie wiem od czego jest ale jeden mam a druga czarna kostka jest wolna i tam ma byc taki sam przekaznik i lusterka grzeja faktycznie mialem brak przekaznika reszta okablowania jest jak widac
Zdjecie:
LA10
jeden jest od klaksonu drugi natomiast od grzania lusterek
jest też przekaźnik HD22 jeden do przeciwmgielnej lamy tylnej a natomiast druga wtyka pusta pod ten sam przekaźnik to nie mam pojęcia do czego to..?
luki jezeli masz elektryczne lusterka to wiazke masz na podgrzewanie tylko czy masz lusterka podgrzewane, jak nie to trzeba takie kupic albo z matami cos wymyslic
No wlasnie ja tez nie mam pojecia do czego ta pusta kosta jedna tam w tym slupku i tez nie wiem co to za kosta wolna w dzwiach kierowcy w obu wiazkach (starej bez elekrtycznych lusterek i nowej z lusterkami) ja mam i w obu do niczego nie podpieta bo nie wiem do czego jest, zrobilem jej zdjecie i tak jak mowie od poczatku byla ona pusta i ciekawi mnie co tam moze byc do niej jeszcze podpiete xD

No wlasnie ja tez nie mam pojecia do czego ta pusta kosta jedna tam w tym slupku i tez nie wiem co to za kosta wolna w dzwiach kierowcy w obu wiazkach (starej bez elekrtycznych lusterek i nowej z lusterkami) ja mam i w obu do niczego nie podpieta bo nie wiem do czego jest, zrobilem jej zdjecie i tak jak mowie od poczatku byla ona pusta i ciekawi mnie co tam moze byc do niej jeszcze podpiete xD

1, 2