mam problem pewnie jak wiele innych osób, na nierównościach często słychać latanie,stukanie i różne inne odgłosy z półki tylnej, jak sobie z tym radziliście?
Zastanawiałem się aby całą długość plastików gdzie spiera się półka obkleić jakąś grubą taśmą gąbczastą
uciążliwa głośna tylna półka
Strona 1 z 1
ja tan dałem troszkę gąbki, inni kleją uszczelki jak do uszczelniania okien, jeszcze inni gumki stosują...
- Od: 9 cze 2007, 21:51
- Auto: była Mazda 323F 1,5....
...teraz Francuz 3,0 V6
jarekrk napisał(a):czyli po całej długości gdzie półka leży na plastikach dać tam gąbkę?
Dobry pomysł dzięki
Daj tylko na długości tych wytartych miejsc
...teraz Francuz 3,0 V6
Ok zrobione zadanie prawie co zera ucichła:) dam chyba jeszcze drugą warstwę aby już w ogule wyeliminować ten odgłos.
Jeszcze tylko ten podłokietnik wydaje czasem dźwięki i tyle.
Aczkolwiek to auto i tak jest wyciszone bardzo słabo i limuzyny cichej z niego się nigdy nie zrobi
Jeszcze tylko ten podłokietnik wydaje czasem dźwięki i tyle.
Aczkolwiek to auto i tak jest wyciszone bardzo słabo i limuzyny cichej z niego się nigdy nie zrobi
Została sama mazda żony i bmw.
Nissana z avatara już nie mam ale zostawiłem sobie avatara jako pamiątkę starych dobrych czasów.
Nissana z avatara już nie mam ale zostawiłem sobie avatara jako pamiątkę starych dobrych czasów.
- Od: 13 lis 2008, 09:30
- Auto: bmw 323 e46
u mnie tez byl probel z polka... gabka zalatwila sprawe ale... po roku czasu pojawil sie dziwny odglos takie bzyczenie i tak jak by z polki szyby tylniej... ale to jest cos od spodu cos przenosi rezonans... wydech mam wymieniony poodcinalem te wszystkie oslonki... a dalej cos bzyczy najczesciej jak hamuje silnikiem... Ktos mial podobny problem
pozdrawiam
- Od: 26 sie 2009, 16:55
Dopiero co w innym temacie odpisalem na dokladnie te same objawy, ze to moze byc blacha nad tlumikiem, ktora ma za zadanie odizolowanie cieplne bagaznika od wydechu. Trzeba odgiac troche wydech od tego, zeby w trakcie wibracji nie bylo za blisko tejze blachy. Sprawdz u mnie to bylo przyczyna.
- Od: 16 paź 2007, 21:38
- Auto: Zardzewiała, ale poczciwa 323F BA Z5
GY 2.0 147KM :))))))))))))))))
tak jak nicek pisze...osłona... złap obejmą metalowa lub wytnij 
...teraz Francuz 3,0 V6
Strona 1 z 1