Witam Wszystkich!
Na wstępie powiem, że jestem szczęśliwym posiadaczem Madzi 323C, 1.5 – 16V, z 1995 roku (BA).
Niedawno złamał mi się klucz do auta – niestety mam taki sam do stacyjki jak i do centralnego. Pojechałem do mechanika aby wymontował mi stacyjkę, którą zabrałem do ślusarza.
Ten dorobił mi idealnie – nowy – klucz.
Następnie mechanik zamontował stacyjkę i wszystko było niby ok.
Jednak podczas codziennej jazdy, przy włączaniu kierunkowskazów gasną mi całkowicie światła... jak uderzę w kolumnę kierownicy – światła ponownie się włączają..
Wiem, że mechanik zakładając ponownie stacyjkę – musiał coś naruszyć/zepsuć, lecz chwilowo nie stać mnie na jakiekolwiek wizyty u mechaników...
Prosiłbym o pomoc w temacie – cóż mogło się tam uszkodzić? Czy potrzebna będzie wymiana całej kostki czy tylko kabel się poluzował i jak to sprawdzić?
Z góry dziękuję wszystkim forumowiczom!!!
A.
Mazda 323 C – problem z gasnącymi światłami mijania
Strona 1 z 1
Off we go... Gone in 60 seconds
- Od: 27 gru 2009, 11:58
- Auto: Mazda 323 C
1.5 – 16V
1995 r.
Typ BA
mattrax ma racje ... jesli nie chcesz tracic pieniedzy to jedz to tego fachmana ktory tobie montował owa stacyjke i zareklamuj ... wyglada to tak jakby gdzies zwarcie sie robiło .
- Od: 1 lut 2011, 17:36
- Auto: 323F BA Z5 1.5 16V 97' Lift Engine
Jeśli gaśnie Ci też podświetlenie zegarów to miałem coś podobnego... Okazało się, że to przełącznik zespolony świateł i kierunkowskazów. Nawet nie rozkręcając obudowy kolumny widać wychodzący z tego przełącznika kabel, u mnie okazał się przełamany i po zlutowaniu śmiga aż miło a byłem o krok od kupienia nowego przełącznika. Sprawdź zanim wyłożysz kasę na cokolwiek;–)
- Od: 2 cze 2009, 19:59
- Auto: Honda Civic EU9 1.7ctdi
Moja ex: 323C (BA)
Dzięki wielkie lucass 
Miałem to samo!!! Pomogło zlutowanie – co prawda w miejscu trudno dostępnym, ale przynajmniej w kieszeni "spokój"
Dzięki jeszcze raz!
Miałem to samo!!! Pomogło zlutowanie – co prawda w miejscu trudno dostępnym, ale przynajmniej w kieszeni "spokój"
Dzięki jeszcze raz!
Off we go... Gone in 60 seconds
- Od: 27 gru 2009, 11:58
- Auto: Mazda 323 C
1.5 – 16V
1995 r.
Typ BA
Strona 1 z 1